понеділок, 29 липня 2013 р.

Золоті зернятка поезії



25 липня було проведено конкурс молодих місцевих поетів «Золоті зернята». Організаторами конкурсу були працівники культури села М.Фонтан: зав. клубом Попенко Ірина Володимирівна та сільський бібліотекар Дмитрієва Ірина Павлівна.
 
В конкурсі приймали участь п'ятеро молодих, талановитих мешканців села: Чорна В. – 17 років; Пастухов М. – 15 років; Даниленко А. – 16 років; Гуменюк Б. – 16 років; Пужайло О. – 13 років.Учасникам конкурсу потрібно було прочитати свої вірші в номінаціях: лірика, патріотичне, про природу.



В журі були присутні: головний спеціаліст відділу культури І.Н. Ардельська, директор РЦКД Іванов М.Т., вчитель української мови та літератури гидеримської ЗОШ І-ІІІ ступенів Н.М.Доба. 
Членам авторитетного журі нелегко було обрати переможця. Кожен з цих дітей у свій вірш вклав частину своєї молодої душі. Журі оцінили виступ дітей, і переможцем конкурсу став Богдан Гуменюк. 
Усіх учасників молодих поетів-початківців було нагороджено дипломами та подарунками за участь в конкурсі авторського читання «Золоті зернята».
В концертній програмі, підготовленій завідуючою клубом Попенко І.В., прийняли участь молоді, талановиті діти села. Доба Д. виконував на акордеоні композицію Березовського «Осенняя хора». Гуменюк Б. відзначився не тільки поетом, а ще й гарним співаком. Він проспівав пісні: «Ничего не вернуть» і «На чорному гіллі», а акомпанував йому на гітарі Д.Доба. Свій співучий голос показала Д.Волощук. Вона проспівала: «Сопілочка» і «Це край, де я народилась».


 Бібліотекарем була підготовлена та проведена презентація книжкової виставки  місцевих поетів. Учасники конкурсу з великою увагою  та живим інтересом віднеслись до творчості відомих  майстрів літературного слова Котовщини: Ковальського А., Витюка В.,  Корембліта О.,Шиманської Л...
Працівники культури побажали юним поетам творчого натхнення, душевного тепла і людської вдячності, і щоб надалі їх творчі доробки стали у один ряд із творчістю знаменитих поетів рідного краю. 

Немає коментарів:

Дописати коментар