понеділок, 2 грудня 2013 р.

Мардарівка приймає районну естафету пам'яті

"Ми пам'ятаємо всіх поіменно"



28 листопада 2013 року чисельна делегація з Новоселівської сільської ради прибула до села Мардарівки для урочистої передачі районної естафети пам'яті в рамках Всеукраїнської вахти пам'яті "Слава визволителям України". 
  

Заходи розпочалися з сільської бібліотеки, яка прийняла естафетну книжкову виставку-коло "Україна в полум'ї Великої Вітчизняної війни" від бібліотекарів Новоселівської сільської ради. О.М. Швець та  Г.Д. Криуліна не тільки передали матеріали виставки, а й провели її першу презентацію в стінах мардарівської бібліотеки. 

На презентації були присутні представники Новоселівської сільради на чолі з головою В. М. Гонзою, мешканці Мардарівки на чолі з головою сільради В. І. Сербул, головний спеціаліст районного відділу культури І. М. Ардельська,  директор ЦБС С. М. Дюгаєва.

Бібліотекар села Мардарівка Л. А. Шевченко розповіла присутнім і про свій внесок-доповнення до естафетної виставки - фронтові листи-трикутники. Гості бібліотеки мали змогу особисто потримати в руках ці воєнні реліквії та ознайомитись зі змістом солдатських фронтових рядків.
Як символ людської шани та безмірної вдячності разом із виставкою селами району мандрує і прострілена солдатська каска з польовими квітами. 

З приміщення бібліотеки гості перейшли до глядацької зали Будинку культури, де начальник районного відділу культури О. М. Шапран та директор РЦКД М.Т. Іванов відкрили урочисту церемонію передачі делегацією Новоселівської сільської ради естафетного альбому пам'яті, гільзи із землею з новоселівських братських могил голові Мардарівської сільської ради. 

Обидві делегації та гості заходу пройшли чисельною ходою до братської могили села на покладання квітів та вінків.
По закінченні урочистостей на сцені Будинку культури відбулась концертна програма для жителів Мардарівки, підготовлена працівниками РЦКД  та аматорами новоселівського Будинку культури.

24 грудня атрибути районної естафети пам'яті з Мардарівської сільської ради будуть передані Бочманівській сільській раді. Мешканці Мардарівки мають час, щоб заповнити сторінки пам'ятного альбому і гідно вписатися  в славетну історію Котовщини.

Немає коментарів:

Дописати коментар