понеділок, 25 листопада 2013 р.

За досвідом у Миколаїв: екологічна конференція для бібліотек, НУО та ОМС півдня України


Бібліотеки півдня України – активні учасники екоініціатив і провайдери екоінформації в місцевих громадах».

21-22 листопада 2013 року в місті Миколаєві в бібліотеці ім.. М.Кропивницького пройшов еколого-просвітницький захід – екологічні читання «Роль благоустрою у формуванні комфортного середовища проживання»  у форматі регіональної конференції для 100 представників
неурядових організацій, бібліотек та представників органів місцевого самоврядування з Миколаївської, Одеської, Херсонської, Запорізької областей та АР Крим за підтримки департаменту житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради і програми «Бібліоміст». Одними з представників Одеської області стали директор ЦБС Котовського району Світлана Дюгаєва та заступник директора по роботі з дітьми Тетяна Токаренко.


Протягом двох днів роботи конференції відбулися презентації кращого досвіду співпраці між бібліотеками та неурядовими організаціями, обговорення можливостей та перепон для реалізації проектів, спрямованих на благоустрій міст і селищ та екологічні ініціативи. Учасники конференції представили досьє практичних напрацювань та е-формат діяльності у сфері екоініціатив та екоінформації у місцевих громадах, отримали інформацію щодо можливостей успішної реалізації проектів з благоустрою міст та пошуку
потенційних партнерів, втілення нових послуг для громади тощо. З метою обміну досвідом та знайомства з кращими практиками партнерської взаємодії з екологічного напрямку відбулося спілкування учасників конференції у скайп-форматі з представниками публічних бібліотек Росії та органів місцевого самоврядування інших регіонів України.
 
 
VI Екочитання пройшли в арт-супроводі фото-, художньої та предметно-документальних виставок.  
Досвід, отриманий в ході конференції, є безперечно цінним та важливим для планування та впровадження в практику  діяльності бібліотек та органів місцевого самоврядування в напрямку благоустрою та захисту навколишнього середовища нашого району.

Немає коментарів:

Дописати коментар