четвер, 30 січня 2014 р.

На Аскольдовій могилі - український цвіт


 Свою Україну любіть,
Любіть її... во время люте,
В останню тяжкую минуту
За неї Господа моліть.
Тарас Шевченко

29 січня річниця бою під Крутами - подія, яка набула для українського народу символічного значення. 96 років тому 300 українських юнаків пішли в безсмертя. Молоді герої показали приклад мужності, відданості і незборимості духу. Крути стали легендою, символом героїзму та жертовності молодого покоління в боротьбі за незалежну Україну.






До річниці бою під Крутами в бібліотеці селища Борщі 25 січня відбулася година пам’яті «Пам'ять героїв Крут». В бібліотеці зібралися діти селища, яким не байдужа пам'ять про полеглих героїв Крут. Бібліотекар презентувала книжкову виставку «Біль мого народу – Крути» та розповіла про ті жахливі часи, які відбулися у січні 1918 року на залізничній станції Крути. Діти прочитали вірші: Діана Бурлак «Пам’яті тридцяти» Павла Тичини, Арина Сидоренко молитву за невинно убієнних воїнів.

Своєчасним та доречним до усього заходу та сучасних подій, які відбуваються в нашій країні, стали невмирущі строки Тараса Шевченка «Свою Україну любіть!», які прочитав учасник заходу Вітя Заміралов.

Усі присутні вшанували пам'ять про героїв Крут хвилиною мовчання.

29 січня в Борщівській бібліотеці-філії № 37 було проведено годину історичної пам’яті "Україною ми жили, за Україну полягли"
Завідуюча бібліотекою запропонувала присутнім відео екскурс  архівними документами за матеріалами Інтернету, продемонструвала документальну стрічку про ту страшну подію. Схвильований побаченим учасник заходу Кушнарьов Володимир урочисто зачитав  вірш П. Тичини (1918 р.) "Памяті тридцяти".

30 січня в бібліотеці села Гонората відбулась година пам'яті «Вам вічна слава, вічна пам'ять!» для школярів 6-9 класів сільської школи.  



Естафету заходів підхопила Косівська сільська бібліотеки, запропонувавши читачами історичну подорож в минуле «Героїка трагедії Крут» для учнів 8-9 класів.


Відеоподорож в історію нашої країни «На Аскольдовій могилі - український цвіт» відбулась  в читальному залі центральної районної бібліотеки. Під такою ж назвою пройшла і історична година і в краєзнавчому відділі.
Будьмо патріотами, любімо свою багатостраждальну матір-Україну. Сьогодні вона, як ніколи, потребує братерського взаєморозуміння та миру.  Прислухаймося до слів Великого Кобзаря:
" Доборолась Україна
До самого краю.
Гірше ляха свої діти
Її розпинають... 

Обніміться ж, брати мої,
Молю вас, благаю!.."

Немає коментарів:

Дописати коментар