вівторок, 4 лютого 2014 р.

Відзначено печаттю життя, або Шевченкові Музи в салоні Бестселер.


Любов є життєдайний вогонь
У душі людини. І все, що створено
Людиною під впливом цього
Божественного почуття, відзначено
Печаттю життя і поезії.      
 Тарас Шевченко


2 лютого в Центральній районній бібліотеці пройшло ювілейне засідання салону «Бестселер». Рівно п'ять років тому спільно з літературним об'єднанням «Промінь» , на базі центральної районної бібліотеці був створений літературний салон «Бестселер» , який об'єднав любителів поезії, допоміг знайти однодумців, надав їм можливість для творчого спілкування, обміну цікавою інформацією. 
 
 Нам дуже приємно, що С. Черноволюк, Л. Гожа, Т. Кушнір з поетів-аматорів, стали і повноправними членами районного літературного об'єднання «Промінь». Вірші В. Яковенко , П.Красняна та інших друкуються у всіх періодичних виданнях нашого району. Талановита поетеса Ю. Шестова з села Новоселівка готує до виходу нову книгу своїх віршів. 




 Але не лише святкування ювілею «Бестселер»  об'єднало поетів у цей морозний лютневий день, червоним рядком в цей день проходила тема  200-річчя Т. Г. Шевченка. І, якщо про Т. Шевченка,  як про громадянина, поета, художника, гравера  відомо дуже багато, то всім присутнім було цікаво дізнатися, хто ж були ці музи, які надихнули поета на написання прекрасних віршів, картин, гравюр.

 



 Будучи емоційною і чутливою натурою Т. Шевченка, як і кожен поет, закохувався часто. Але зла доля переслідувала його все життя, позбавляючи його щастя жити у шлюбі, у любові з дружиною, про яку мріяв, особливо в останні роки свого життя.
Так хто ж були музи, які надихали поета, які давали йому радість і навівали смуток... Про це розповіла присутнім бібліотекар центральної районної бібліотеки Попова О.В. та представила книгу Ю.Ковтуна «Тарасові музи». 

 Ця цікава, лірична  тема була з задоволенням підхоплена поетами: М.Нізовцовим, В.Чернегою, В. Яковенко, Ю.Шестовою, В.Мельниченко та іншими, які читали свої ліричні вірші та вірші, присвячені Т. Г. Шевченку і рідній Україні.  В цей день відбулось і знайомство членів "Бестселеру" з книжковою виставкою "Віддалений у часі, але близький, немеркнучий взірець", розгорнутою в читальному залі.
Бог не дарував Тарасові Шевченку великої взаємної любові, може тому, що послав йому Музу, яка не терпить земних суперниць, - любов до України!

Немає коментарів:

Дописати коментар