середу, 12 лютого 2014 р.

Бібліотеки Котовщини - у вінок Кобзареві



З-поміж безліччі книг світовій літератури, які мають для народу заповітне значення, виділяється "Кобзар" Т. Шевченка. Український народ поставив цю книгу на перше місце серед національних духовних скарбів. Саме про дивовижну долю цієї книги йшлося 5 лютого на заході в Новоселівській сільській бібліотеці. Бібліотекар Олена Швець разом із учнями 9-го класу здійснили літературну подорож "Мудра, світла книга - то Тарасовий «Кобзар» по творам, які увійшли до збірки. Зачитали уривки з найвідоміших поем автора "Катерина", "Гайдамаки", та інші.
 

5-6 лютого поетичну вітальню бібліотеки станції Борщі відвідали її найкращі читачі: Марковський Генадій, Грекова Тетьяна, Кушнір Валентина, Криворучко Володимир, Половенко Люмила, Бенга Дмитро, Кушнарев Володимир.  Мартинович Оксана з натхненням продекламувала знайомі всім з дитинства рядки Шевченківського "Заповіту".  Кожен з присутніх згадав і свої улюблені рядки з поезії Кобзаря. 

Завідуюча бібліотекою Ганна Трояновська запропонувала користувачам вітальні дати відповідь на питання анкети "Шевченко, родина, суспільство", яка дозволила ще раз підкреслити актуальність пророчих рядків Шевченка для нашого сьогодення.

Центральна районна бібліотека продовжує знайомити читачів з творчим доробком Великого Кобзаря не тільки в стінах своєї бібліотеки, а й відвідуючи різноманітні районні заходи. 

9 лютого  завідуюча відділом обслуговування читачів центральної районної бібліотеки Олена Попова провела  для учасників районного фестивалю-конкурсу «Співець українського народу», який проходив в районному Центрі культури та дозвілля, огляд книжкової  виставки  «Віддалений у часі, але близький, немеркнучий взірець». Велику зацікавленість серед учасників заходу викликала і презентація книг Ю. Ковтуна «Тарасові музи» та «Шевченкіана Одещини».
12 лютого під час семінару бібліотечним працівникам району завідуючою відділом комплектування та обробки літератури Тетяною Костенко була запропонована інформаційна година "Новинки Шевченкіани" за новими виданнями, присвяченими біографії та творчості Тараса Шевченка, які нещодавно надійшли до бібліотечної системи за державною програмою «Українська книга». Серед цих книжок – яскраві, якісні та цінні альбоми, подарункові видання, з чудовими фотоматеріалами та змістовними статтями, які прикрасять будь-яку книжкову виставку та стануть суттєвою допомогою для проведення масових заходів. 
Відкриває глибини Шевченкового мистецького і філософського осмислення України видання "Шляхами Великого Кобзаря".  Книга Лесі Генералюк "Святим дивом сяють храми Божі..." розповідає про українські храми, котрі відвідував, змальовував, згадував у своїх творах Шевченко. Привертають увагу і унікальна рукописна збірка поезії Шевченка, що увійшла в історію літератури під назвою "Більша книжка" та книга білоруського перекладача Валерія Стрілка "Тріада слов'янської поезії", в якій представлені видатні твори Шевченка  в перекладі білоруською мовою.

Немає коментарів:

Дописати коментар