четвер, 29 травня 2014 р.

Війні не має забуття. Районна акція пам'яті в селі Нестоїта

 до 70-річчя звільнення України



28 травня  в Будинку культури села Нестоїта зібралась громада для зустрічі делегації від Любомирської сільської ради  в рамках районної акції пам'яті "Ми пам'ятаємо всіх поіменно" до 70-річчя визволення України від німецько-фашистських загарбників.  


В ході зустрічі відбулась урочиста передача пам'ятного альбому, гільзи із запаленою свічею, солдатської каски з польовими квітами та книжкової виставки-коло "Україна в полум'ї Великої Вітчизняної війни"

З урочистими промовами виступили голови Любомирської сільради Титаренко А. П. та Нестоїтської сільради Загарія М. Є., які наголосили на важливості та актуальності даної естафети для патріотичного виховання підростаючого покоління та зупинилися на воєнній статистиці своїх сільських рад. 


Однією з важливих ланок акції пам'яті залишається книжкова виставка-коло "Україна в полум'ї війни", яку презентувала Нестоїтській громаді директор ЦБС С. М. Дюгаєва, зупинившись в ході презентації на значному вкладі українців в здобуття перемоги. 
Україна дала армії та флоту понад 7 мільйонів воїнів.  Кожен другий з них поліг на фронтах, а кожен другий з тих, хто залишився живий, повернувся додому інвалідом. За кількістю удостоєних звання Героя Радянського Союзу та інших бойових нагород українцям та вихідцям з України належить друге місце. Серед 12172 Героїв - 2319 українців. 4 міста України носять почесну назву Міста-героя.

Концертна програма акції, підготовлена професійним колективом районного Центру культури та дозвілля, як завжди хвилювала до сліз та отримала теплу зустріч глядачів. 
Спеціаліст районного відділу культури І. М. Ардельська розповіла про хід естафети по сільським радам району та оголосила, що наступні урочистості відбудуться в Климентівській сільській раді.

Немає коментарів:

Дописати коментар