понеділок, 18 серпня 2014 р.

Бібліотеки - точки опори для правового простору он-лайн

15 серпня представники ЦБС Котовського району: директор ЦБС Світлана Дюгаєва та заступник директора ЦБС по роботі з дітьми Тетяна Токаренко взяли участь у роботі "круглого столу" "Безоплатна правова допомога он-лайн: перспективи розвитку в Україні". 
Круглий стіл організований Одеською обласною організацію ВГО "Комітет виборців України" спільно з іншими учасниками мережі Центрів правової інформації та консультацій Міжнародного фонду "Відродження" з метою впровадження в Україні он-лайн інструментів в сфері надання безоплатної допомоги.
Основою для обговорення на заході став спільний досвід надання правової он-лайн допомоги фахівцями Центрів правової інформації з міст Херсона, Львова, Рівного, Ковеля, з міста Одеси та Одеської області. Всього у заході взяли участь 40 учасників - представників органів юстиції, працівників бібліотечної сфери, правозахисників та журналістів.
На заході був презентований пілотний проект херсонців - портал "Правовий простір", в рамках якого на протязі п'яти днів тижня згідно графіку надаються он-лайн консультації юристами з п'яти областей по різним галузям права.
В ході "круглого столу" основний акцент був зроблений на залученні бібліотечних установ для впровадження правової допомоги через застосування можливостей Інтернет як вагомих точок опори в правовому просторі для Центрів правової інформації. 
Правова допомога он-лайн - нове перспективне направлення, яке надасть можливість отримати безкоштовні правові консультації навіть мешканцям найвіддаленіших сіл. 
Ознайомитись з роботою порталу "Правовий простір"  та оперативно отримати безкоштовну правову допомогу ви зможете, звернувшись на сторінку  "ЦОГ" (Юридична допомога) сайту ЦБС Котовського району або безпосередньо за адресою порталу.

Немає коментарів:

Дописати коментар