четвер, 16 жовтня 2014 р.

Голос рідної природи серцем слухати навчись

 "Бібліотечний спаринг"



В рамках конкурсу бібліотек-ювілярів "Бібліотечний спаринг" в бібліотеці села Малий Фонтан відбувся цікавий та змістовний екологічний захід для учнів 5-6 класів "Голос рідної природи серцем слухати навчись". Захід підготувала та провела бібліотекар селища Борщі Оксана Анатоліївна Перебітюк спільно з завідувачкою селищним клубом Інною Олександрівною Балінською, яких гостинно зустрічала завідувачка малофонтанською бібліотекою Ірина Павлівна Дмитрієва.Екологічне свято є водночас і  складовою бібліотечної екологічної програми "Котовщина на долонях турботи", яка виховує почуття любові та турботи до природи рідного краю у підростаючого покоління.

14 жовтня, в День Святої Покрови, коли природа буяє розмаїттям барв та кольорів сільська бібліотека Малого Фонтану стала частинкою цього яскравого осіннього розмаїття. Жовтогаряче та багрове листя на підлозі, пишні букети з осінніх квітів, рясні кетяги калини, тонкі ниточки павутиння "бабиного літа" та різнокольорові повітряні кульки створили справжню атмосферу тепла, доброго настрою та щирого спілкування між учасниками свята. 


Програма  заходу була насиченою та різноманітною. Відкривала його презентація циклу книжкових виставок: "Знай. Люби. Бережи", яка включала в себе огляд виставок "Голос рідної природи серцем слухати навчись"  з фоновим музичним оформленням звуків рідної природи,  "Цілющі скарби рідної землі" з пучечками лікарських рослин та виставки однієї книги "Червона книга України". 

Презентація доповнювалась актуальною екологічною інформацією, статистичними даними та фактичними матеріалами щодо стану навколишнього середовища нашого краю. 
Але справжнє пожвавлення розпочалося серед дитячої аудиторії, коли настала черга другої частини заходу - екологічного турніру "Живемо у злагоді з природою"


 



Діти розділилися на команди "Пізнайки" та "Всезнайки" зі своїми девізами та стали учасниками ряду ігрових завдань.
Обидві команди швидко впорались з "Правилами поведінки в довкіллі". Щоб дістати "Загадки від Мудрої Сови",  "всезнайкам" та "пізнайкам" довелося швидко зірвати та лопнути кульки з імпровізованого дерева, добігти до своєї команди і спільними зусиллями відгадати загадку.  







Учасники команд дружньо з'єднували   початок і кінець прислів'їв та приказок, відповідали на питання вікторини та заповнювали екологічний кросворд, відриваючи пелюстки ромашки із завданнями. 







 



А появлення лісової мешканки, Баби-Яги, "Королівни осіннього лісу" підсилило і до того жваву атмосферу свята. Інна Олександрівна була дуже переконлива у своїй ролі і залучила до інтерактивної гри чимало учасників.








І як завжди, на таких заходах, перемогла дружба. Всі учасники не тільки отримали корисну екологічну інформацію, а й покидали захід з невеличкими сувенірами на згадку.
Журі позитивно оцінило роботу конкурсантів та покинуло бібліотеку із гарними враженнями.

Немає коментарів:

Дописати коментар