пʼятницю, 21 серпня 2015 р.

З-поміж інших країн лиш одна дорога нам усім - Україна




Україна - наша рідна земля, наша Батьківщина. Для всіх,  хто її   поважає і любить, вона колиска найкращих у світі пісень, вона вічна надія на волю і найкращу долю. Найбільшим державним святам України – Дню Державного прапора та Дню Незалежності бібліотеки Котовського району присвятили цілу низку урочистих масових заходів.

19 серпня в бібліотеці станції Борщі відбулась презентація книжкової виставки "Мій край чудовий - Україна". Завідуюча бібліотекою Ганна Трояновська Ганна запросила дітей до перегляду літератури, яка знайомить з основними історичними подіями становлення державності України, вчить шанувати державні символи, поважати традиції українців та представників інших національностей, що населяють країну.


Спеціаліст КРЦСССДМ Олександр Скуділо запросив присутніх здійснити історичну подорож "Тернистими шляхами до суверенності". Олександр Миколайович ознайомив присутніх із історією народження українського прапора, також він розповів про тернистий шлях нашого українського народу до суверенності.



Подорож в історію під назвою «З-поміж інших країн лиш одна дорога нам усім – Україна» відбулась цього дня і в бібліотеці села Новоселівка. Разом із завідуючою бібліотеки Оленою Швець присутні заглянули в історію України, дізналися, звідки пішла її назва, ще раз згадали її державні та народні символи.



Під час подорожі бібліотекар презентувала книжкову виставку «Моя вишнева Україна окрилена, співоча, калинова», познайомила з її головними розділами «Відлуння вічності», «Їх буде пам’ятати Україна», «Криниці нашої духовності».



Для читачів Липецької центральної бібліотеки були проведені огляд куточку регіональної інформації "Про наш район - про гордість нашу" та вікторина "Україна - незалежна правова держава".



Завідуюча бібліотекою Інга Урсул ознайомила молодь села з корисною та необхідною кожному мешканцю громади інформацією, яка знаходиться у регіональному куточку, а згодом запросила усіх до краєзнавчої виставки, де провела цікаву вікторину.



Велику увагу читачів викликали презентації книжкових виставок і в інших бібліотеках району, зокрема «Україно! Україно! Мій коханий краю!» в бібліотеці села Куяльник та «Мій край вишневий, Україно» в бібліотеці села Вишневе.



Щедра наша земля, така славна її історія...
Тож будьмо гідними наших предків, бережімо волю і незалежність України! Шануймо себе і свою гідність, і шановані будемо іншими.

Немає коментарів:

Дописати коментар