вівторок, 25 серпня 2015 р.

Україно, рідна наша!



21 серпня  в Котовській центральній районній бібліотеці  відбулося чергове засідання літературного салону «Бетселер» «Україно, рідна наша!», присвячене 24 річниці з Дня проголошення Незалежності нашої держави.








Місцеві поети Михайло Нізовцов, Степан Чорноволюк, Ніна Крутцева, Валентина Мельниченко, Іван Олійніченко, Валентина Барсукова, Людмила Шиманська та Валентина Присяжна знайомилися з виставкою «Незалежність: крок за кроком», яка була оформлена  до цієї знаменної дати в читальній залі. На виставці були представлені всі основні етапи розвитку нашої держави на протязі 24 літ незалежності.

Ведучі святкового засідання, бібліотекарі Олена Попова та Людмила Лук’янчук запропонували присутнім для обговорення цікаву тему «Національні меншини  України», розповівши про вплив представників різних національних меншин на розвиток культурно-політичного життя нашої країни, на його традиції та звичаї…



Не обійшли увагою присутні і народознавство Одещини, а саме, обговорення  книги «Кожне сільце має своє слівце», де зібрані автентичні вислови Котовщини.



Другу, творчу частину засідання - поетичний марафон  розпочав Михайло Нізовцов  своїм циклом віршів, присвячених історії нашої держави («Молимось на сонця схід», «До Тараса», «Україну як жінку люблю», тощо…), і всі присутні поети  присвятили свої найкращі твори  нашій рідній неньці Україні, захоплюючись її красою та мужністю… Всього  біля 30 віршів прозвучало в ході марафону.







Всі поети в своїх виступах одностайно побажали своїй рідній землі миру, благополуччя та економічного росту на благо всього українського народу.

Немає коментарів:

Дописати коментар