понеділок, 31 серпня 2015 р.

Патріотичний бум. Свято новоселівських вареників.


Справжній патріотичний бум українських вареників прокотився країною. На Закарпатті і Львівщині, в Івано-Франківські  та Луцьку...28 серпня він докотився і до Одещини. Мальвниче село Новоселівка Котовського району зібрало на Свято докупи людей різних вікових категорій - від зовсім маленьких патріотів до вже справжніх господинь.




Близько половини учасників прийшли в класичних українських вишиванках, адже цього дня проходило і урочисте закриття районної патріотичної акції "Ми памятаємо всіх поіменно", яка була продовжена за ініціативи відділу культури, до 2 вересня 2015 року - дати закінчення 2-ї Світової війни.

Сторінки краєзнавчого альбому - головного атрибуту акції - поповнилися новими сторінкамиі: поруч з героями "війни віків" закарбувалися і імена  загиблих земляків - учасників АТО Володимира Ісадченко(с.Липецьке) та Віталія Катішова(с.Поплавка)

Що таке "патріотизм" ? За визначенням  ВІКІПЕДІЇ -"патріотизм передбачає гордість за матеріальні і духовні досягнення свого народу, своєї Батьківщини, бажання збереження її характерних особливостей, її культурного надбання та захист інтересів своєї громади, народу в цілому"

Всі, хто побував на Святі, прониклися гордістю за своїх дідів і прадідів за своїх сучасних земляків - героїв, склонивши голови в журбі під час хвилини мовчання та з головою поринули у атмосферу українських народних традицій та свята головного кулінарного бренду України - вареників!


Вправні господині виявили не лише кулінарні здібності, а ще й продемонстрували неперевершений артистизм та істинно народні таланти, презентуючи свої вареники та виводячи дуже ліричні і сповнені доброго гумору народні пісні. 






Чудовий гарний настрій, дружня атмосфера та відчуття, що ми єдина сім‘я українців, що наша культура, традиції зберігаються переповнювало кожного з присутніх.




А патріотичні вареники супроводжують майже всі свята українців, демонструючи всьому світу гостинність та дружелюбність нашої нації.  

Подробніше про Свято читай тут

Немає коментарів:

Дописати коментар