понеділок, 28 вересня 2015 р.

Свято в оселі книжкового слова


Кожного року золотий вересень приносить нам тепле і радісне свято – Всеукраїнський день бібліотек. І незважаючи на те, що це свято не дуже гучно святкується громадськістю, а самі бібліотекарі взагалі дуже скромні люди в цей день для них лунають найкращі слова подяки і шани. 
25 вересня центральна районна бібліотека приймала фахівців бібліотечної справи з усього району. 

Урочисту нараду відвідав новообраний голова Котовської райдержадміністрації Едуард Доценко. В своєму виступі він наголосив на важливості бібліотечних закладів для розвитку громадського суспільства, підкреслив, що тільки спільними зусиллями влади, бібліотекарів та активних громадян можна змінити суспільство, збудувати справжню європейську державу. Бібліотеки нашого району мають стати справжніми центрами інформації, освіти, спілкування, дозвілля. 

Під час заходу очільник району нагородив почесними грамотами за вагомий внесок в розвиток бібліотечної справи директора ЦБС Котовського району Світлану Дюгаєву, завідуючу відділом обслуговування читачів центральної районної бібліотеки Олену Попову та бібліотекаря філії №48 селища Борщі Оксану Перебітюк. 
Едуард Леонідович поспілкувався з персоналом районної бібліотеки та її відвідувачами, оглянув Інтернет-центр, читальну залу та виставку народного мистецтва в краєзнавчому відділі бібліотеки.

Естафету поздоровлень прийняла начальник відділу культури райдержадміністрації Ольга Шапран, яка звернулась до "бібліотечної гвардії" району з щирими побажаннями здоров'я, миру, добра, злагоди і спокою, сил та наснаги у праці. Від відділу культури почесні грамоти отримали завідуюча філією №34 села Стара Кульна Ганна Кабак, бібліотекар філії №36 села Мардарівка Людмила Шевченко та бібліотекар філії №5 села Борщі Наталія Іванкова.
Не залишилась поза увагою на цьогорічному святі багаторічна плідна робота лідера бібліотечної профспілки Віри Фарфурак. Від імені голови Одеського обкому профспілки працівників культури України почесну грамоту Вірі Данилівни вручила голова Котовської профспілкової організації Тетяна Токаренко.
Обласним управлінням культури і туризму відзначена самовіддана праця бібліотекаря читального залу центральної районної бібліотеки Людмили Лук'янчук та бібліотекаря філії №7 села Вишневе Антоніни Станько.

Урочистості продовжилися святковою екскурсією бібліотечними залами. Велику зацікавленість у присутніх викликала оригінальна експозиція "Бібліотечне дерево", листочками якого стали фотографії кращих бібліотечних заходів року, кольорові гелеві кульки - райдужною кроною дерева, а золотисті паперові стрічки - гілочками. Кожен з бібліотекарів знайшов свою фотографію та взяв її на пам'ять. 

Привернула увагу бібліотекарів та гостей свята і  художня експозиція в читальному залі "Книга творить Людину" та виставка-експозиція "Книжкові фантазії бібліотечної домівки" .
Наприкінці свята було проведено жеребкування в рамках районного конкурсу-огляду "Бібліотечний спаринг 2015", під час якого були сформовані пари конкурсантів - бібліотек-ювілярів цього року.



Закінчився урочистий захід солодким фуршетом, сповненим усмішками наших друзів, колег та гостей, щирими словами привітань та побажань світлого майбутнього для бібліотек.


Немає коментарів:

Дописати коментар