понеділок, 12 жовтня 2015 р.

Фестиваль поезії на Котовщині "Осінь у Бірзулі" - 2015



10 жовтня Котовщина гостинно зустрічала поетів з усіх куточків Одеської області на обласному фестивалі поезії "Осінь у Бірзулі", який зародився у 1989 році і проходить кожні два роки у нашій "північній столиці" Одещині. 
 
В цьогорічному фестивалі прийняло участь понад 60 поетів з Ананіївського, Арцизського, Балтського, Ренійського, Килійського, Іллічівського, Кодимського та Любашівського районів. Різні за віком, різні за поглядами, різні за поетичними стилями, різні за визнанням: початківці та вже маститі майстри, але об'єднані любов'ю до поетичного слова та вірою, що поезія - це зброя, яка здатна змінити світ.

Вже другий рік поспіль у фестивалі активно приймає участь центральна районна бібліотека з  презентацією книжкової виставки "Поетичний вінок Одещини". Особливою популярністю у гостей заходу користувався розділ "Дарунки від учасників фестивалю-2013", який зібрав подаровані бібліотеці поетичні збірки учасників попереднього фестивалю з автографами авторів. 


Увагу журі привернув розділ виставки "Котовщина презентує", який був широко представлений новими виданнями 2012 - 2015 років авторів з нашого міста та району, які, на жаль, не змогли  бути присутніми на фестивалі.
Розділ "Новинки фестивалю-2015", який на початку заходу мав тільки назву,  до кінця фестивалю заповнився новими книжковими дарунками для районної бібліотеки з автографами та найкращими побажаннями від авторів.


Хлібом-сіллю зустрічала гостей фестивалю начальник відділу культури Ольга Шапран, запальними українськими піснями - кращі вокальні колективи районного центру культури та дозвілля. З теплими словами вітання звернулися до учасників фестивалю і організатори в особі директора Одеського обласного центру української культури Валентини Вітос.

Під час фестивалю в рамках "Поетичної вітальні" учасники презентували нові поетичні збірки, читали  авторські вірші та змагалися у літературному конкурсі "Складаємо вірші". Далі на учасників чекав майстер-клас від членів Спілки письменників України О. Дряміна та В. Півня у "Творчій лабораторії поета" та концерт "Пісні рідного краю" на вірші самодіяльних поетів.


Переможці отримали дипломи в трьох номінаціях, а всі учасники - подяки за участь у фестивалі. Приємно, що майже в кожній номінації призові місця займали наші земляки: Петро Лютенко, Катерина Казначеєва, Людмила Гожа, Михайло Низовцов.



Відрадно, що незважаючи на складну економічну та політичну ситуацію в країні, зі сцени звучить поетичне слово, що несе та дарує людям віру у вічні цінності: добро, любов, патріотизм, дружбу, справедливість.

Немає коментарів:

Дописати коментар