пʼятницю, 2 жовтня 2015 р.

Бібліотека презентує "живу книгу"


З0 вересня, в яскравий, наповнений осінніми пахощами день, бібліотекарі  всієї України відзначали своє професійне свято - Всеукраїнський день бібліотек!  
В цей день бібліотекарі Котовської  районної бібліотеки підготували для студентів Котовського медичного училища  цікавий іноваційний захід - бібліотечний альманах "Жива книга", який майстерно презентувала бібліотекар краєзнавчого відділу Надія Балабан.



Героями бібліотечного альманаху під назвою "Моє хобі, що стало життям" стали представники різних професій, для яких дитячі захоплення переросли в основну професійну діяльність. 
Альманах був представлений чотирма сторінками: "Спорт - є життя!", "Мій бар -  моя мрія", "Досконалість тіла - гармонія душі", "Від дитячих забав - до майстра ляльок". 




Поділитися з читачами своєю особистою історією, досвідом і знаннями, відповісти на численні запитання та відкрити таємниці свого життя прийшли: чемпіон Європи серед учителів по шахах, майстер спорту по східних єдиноборствах, екс-чемпіон України  по карате, людина, відома не тільки в нашому місті, а й далеко за межами нашої країни, Афлатун  Мамедов; молода бізнесвумен, власниця бару  «Мій Бар» Ірина Малохович; випускниця Одеської юридичної академії, нині державний службовець і фітнес-тренер Ольга Бензар і майстриня прикладного мистецтва Інна Штепа.
   


Афлатун Мамедов розповів про те, як його дитяче захоплення спортом переросло в справу всього його життя, поділився спогадами про недавній чемпіонат Європи по шахах, щиро відповідав на запитання аудиторії, а на закінчення свого виступу провів з бажаючими сеанс одночасної гри по шахах, чим визвав жвавий інтерес хлопчачої аудиторії.

Наступна гостя, що відважилася стати сторінкою «Живої книги», Ірина Малохович, розповіла присутнім про те, як вона, випускниця Уманського педагогічного інституту (факультет іноземних мов) змінила свою професію і віддала перевагу своєму хобі - кулінарії. Вона з дитинства любила допомагати матері на кухні, вигадувати нові страви, красиво їх оформлювати… З часом зрозуміла що саме це і є її покликання, і сьогодні вона - власниця гарного та затишного бару в центрі нашого міста.




Ірина дуже творча людина: креативне оформлення бару - теж її заслуга, а в вільний час вона  пише чудові вірші з якими познайомила присутніх.

Ольга Бензар, третя "сторінка" альманаху,  розповіла про своє захоплення танцями, яким вона присвячувала свій вільний час і в дитинстві, і в студентські роки. Улюбленому руху в ритмі музики  Ольга не  зрадила і сьогодні. 



Перебуваючи на посаді головного спеціаліста державного реєстру виборців, вона по вечорах працює фітнес-тренером в місцевому клубі "Олімпік". Ольга відповіла на запитання, показала декілька цікавих вправ і провела для студентів невеличкий майстер-клас.

Завершила читання «Живої книги» Інна Штепа, яка виготовляє свої авторські ляльки. Вона поділилася секретами своєї майстерності, презентувала кожну ляльку і її прототип-літературного героя.
В одному виставковому залі разом з ляльками експонуються і роботи колишнього педагога медичного училища, нині покійної Стояновської Антоніни Никифорівні, художниці за покликанням.

На закінчення «читання» бібліотекар Надія Балабан  побажала всім присутнім мати цікаві хобі, всебічно їх розвивати - можливо вони також стануть справою всього їхнього життя. Студенти та викладачі щиро подякували за цікаві розповіді всіх гостей і змістовно проведений час. Вони покидали бібліотечний заклад з кольоровими кульками, автографами на світлинах гостей і з добрим настроєм та інтересом до бібліотеки, яка вміє вражати та захоплювати.

Немає коментарів:

Дописати коментар