пʼятницю, 2 жовтня 2015 р.

И к молодости зрелость не ревную...

До Міжнародного Дня людей похилого віку


Причем здесь возраст? Если кровь течет,
Глаза глядят и саднеют ладони... 
Есть жизнь.
Благословляю суть ее земную!
И к молодости зрелость не ревную...








1 жовтня, у Міжнародний день людей похилого віку,  районна бібліотека  радо зустрічала ветеранів бібліотечної справи: Говорову Раїсу Михайлівну, Пашкевич Зінаїду Зіновіївну, Рудик Віру Маркелівну,  Якубовську Галину Митрофанівну,
Ломакіну Марію Іванівну, Глазунову Валентину Миколаївну, які своєю багаторічною наполегливою працею сприяли розвитку бібліотечної справи в районі і залишаються по-сьогодні  носіями  кращих культурних та трудових традицій. 



Ці люди зуміли  пронести через життя найкращі духовні якості покоління – честь, гідність, вихованість, толерантність і не зламатися. Саме такими побачили ми їх при зустрічі - людей, сяючих молодістю душі, активних, допитливих, вміючих захоплюватися і вболівати. 



Жодна виставка, жодні зміни в інтер'єрі, новинки літератури, рекламні куточки не залишились поза увагою ветеранів. Знати, чим дихає сьогодні бібліотека, на що сподівається, що планує, ким підтримується - всі ці питання щиро хвилювали... 









і майже дитячий захват від побаченого та почутого! І як червона стрічка через усю зустріч: "И к молодости зрелость не ревную..."



За круглим столом вечора-спілкування "Спинилась осінь на порозі" після урочистих слів сценарію, який підготували бібліотекарі відділу обслуговування Лук'янчук Людмила і Поросятківська Людмила всі присутні поринули у спомини, де всі ще були молодими і завзятими, де всі ще були живими та здоровими... 



Ветерани одразу підхопили канву сценарію, професійно підключившись до нього. Як і завжди, доторкнулися до струн душі у кожного із присутніх хвилюючі рядки високої поезії у виконанні Раїси Говорової, нашої "Валентини Леонтійової".









А як дзвінко лунали бібліотечною залою золоті голоси бібліотеки: Зінаїди Пашкевич та Марії Ломакіної.






А пісні незмінного на протязі 30 років керівника відомого всьому району хору-ланки Галини Якубовської заставили і плакати, і сміятися водночас.








Хвилюючою стала хвилина мовчання, де поіменно згадали всіх, хто вже не з нами, але живий у споминах їхніх колег та учнів. 
Згадали бібліотекарі і про колег, які зараз хворіють та не мали змоги потрапити на зустріч поколінь: Лірник Людмилу Дмитрівну, Шуляк Оксану Василівну, Собко Галину Сергійовну, Шиманську Людмилу Миколаївну та ін., людей про, яких і досі згадують  наші читачі.


Безмежно вдячними   дорогим представникам старшого покоління за безцінні знання та слушні поради, за готовність підтримати і допомогти, за високу громадянську свідомість, за гідний приклад для наслідування були і начальник відділу культури Шапран Ольга Михайлівна, і директор ЦБС Дюгаєва Світлана Миколаївна, тому, що свою трудову діяльність вони починали, навчаючись саме у цих людей.






Ольга Михайлівна подарувала ветеранам подарунки та побажала всім міцного здоров’я, сімейного щастя, злагоди та добробуту, щоб вогник родинного тепла – одвічне джерело любові та наснаги – завжди зігрівав серця!

Немає коментарів:

Дописати коментар