четвер, 29 жовтня 2015 р.

"Ходить осінь гаєм"


Осінь... Золота пора. Скільки приємного, таємного, цікавого вона несе із собою. Недарма про цю пору року так багато написано віршів, пісень, оповідань, і мабуть, немає такого художника, який би не оспівав на полотні осінь. Жовтіє, падає листя. Йдеш по вулиці, під ногами відчуваєш шепіт кленових, дубових, липових листочків. Здається, що кожен листочок розповідає свою осінню казочку, свою історію...
 
Осені і був присвячений новий захід бібліотеки станції Борщі, який був проведений в рамках комплексу заходів "Бібліотека без стін". Теплим і привітним днем, 28 жовтня, завідувачка бібліотекою Ганна Трояновська запросила маленьких читачів - учнів 2-6 класів Борщівської ЗОШ №2 - на бібліогалявину під назвою "Ходить осінь гаєм".


Ганна Михайлівна познайомила дітей з новинками художньої літератури, розповіла про тваринний і рослинний світ нашого краю восени,  про ознаки гарної чи холодної осені та запропонувала дітям народну легенду "Бабине літо".

Разом із бібліотекарем діти спробували описати осінь,  відповідали на питання: "Чому осінь називають золотою?", "Який колір найбільше нагадує золото?" А щоб мандрівка була найбільше цікавою, дітям були запропоновані гра "Хто в лісі живе, що в лісі росте" та конкурс загадок "Цариця Осінь". З охотою підключилися діти і до читання віршів про осінь, згадували прислів'я та приказки.


А заключна частина бібліогалявини відбулася  у бібліотеці, де діти взяли участь у конкурсі на кращий комп'ютерний малюнок "Чарівність осені". Наприкінці заходу бібліотекар побажала всім здоров'я та миру, пригостила всіх присутніх чаєм та солодощами.

Немає коментарів:

Дописати коментар