четвер, 8 жовтня 2015 р.

Бібліотечний простір для першокурсників





6 жовтня Котовська районна бібліотека гостинно розчинила свої двері для студентів – першокурсників місцевого медичного училища (група 1-АС, куратор Назарова Алла Володимирівна). 

Завідуюча читальним залом Людмила Лук’янчук розпочала знайомство з історії створення бібліотеки. Розповіла про відділи, про цікаву літературу, що є в книгозбірні, про періодику, яку отримує  бібліотека, а потім передала слово бібліотекарю Інні Вербицькій, яка познайомила юних гостей  з роботою ком’ютерного центру, розповіла про послуги, якими вони можуть скористатися (до речі - робота за коп’ютером - безкоштовна, є зона WI-FI), про можливості бібліотечного Інтернет-центру. 
 


Потім гостям був запропонований огляд книжкових виставок. Бібліотекар абонементу Людмила Поросятковська розповіла про нові тенденції в сучасній українській літературі, провела презентацію виставки «Високе світло імені та слова», зосередивши увагу на розділі  «Дивосвіт жіночої літератури», де зібрані матеріали про плеяду сучасних українських письменниць. 
  


Зацікавила гостей і виставка «Світ таємничих та фантастичних пригод», після знайомства з якою декотрі захотіли стати нашими читачами і записалися до бібліотеки.
 


Далі студенти були запрошені до краєзнавчого відділу, де їх радо зустріла бібліотекар  Надія Балабан, яка відкрила таємниці з історії нашого краю (за матеріалами виставки "Портал у минуле"), розповіла про видатних людей району, 




презентувала виставку «Поетичне слово Котовщини», а потім запросила до міні-музею, де діти з захватом розглядали старовинні предмети  побуту та знаряддя праці, знайомилися з книжковими раритетами. 




Але особливий  захват викликали у всіх присутніх  авторські ляльки Інни Штепи, виставка яких презентується в краєзнавчому відділі з 22 вересня по 8 жовтня. Студенти згадували твори українських класиків, впізнаючи в ляльках тих чи інших літературних героїв, цікавилися технологією виготовлення ляльок.



Зустріч майбутніх читачів і бібліотекарів пройшла з обопільною користю: в бібліотеки появилися нові читачі, а самі гості дізналися багато нового та цікавого, що розширить їх кругозір.

Немає коментарів:

Дописати коментар