понеділок, 5 жовтня 2015 р.

Зігріємо старість добротою і турботою!


Вже стало доброю традицією, що в День людей похилого віку працівники культури, освіти, соціального захисту нашого району проводять різноманітні заходи, акції з метою вшанування людей похилого віку, ветеранів війни та праці. 
Так, 1 жовтня працівники культури та учні Новоселівськоі школи в рамках щорічної акції "Турбота" традиційно відвідали мешканців Новоселівської лікарні №2, де була проведена година спілкування "Благо творить - добру служить". 

Учні школи на чолі з вчителем музики М.К. Мойсенецем прийшли привітати людей похилого віку, одиноких, які знаходяться на постійному проживанні в Новоселівській лікарні та запропонували до їхньої уваги музичні номери. Бібліотекар села О.М. Швець, клубний працівник Г.Д. Криуліна не тільки привітали їх щирими, добрими словами, а й пригостили кожного солодощами. 


Працівники культури та учні 10 класу Новоселівськоі школи не обійшли в цей день увагою і ветеранів війни О.А. Засадного, С.К. Струлевича, І.А. Чебана. Їм були вручені харчові набори. Діти та дорослі побажали ветеранам довгих років життя та міцного здоров'я. 


Цього ж дня в клубі станції Борщі відбувся вечір пошани «Роки людині до лиця», присвячений Дню людей похилого віку. Гостей привітала голова сільської Ради Валентина Петрівна Правенко. Організаторами були завідуюча бібліотекою Трояновська Г.М. та спеціаліст КРЦСССДМ Скуділо О.М. 
Перед присутніми з літературно-музичною композицією виступили зав. бібліотекою Трояновська Г.М. та службовець сільської ради Кушнір В.В., учні Борщівської ЗОШ-садок №2. Музичне супроводження підготував завідуючий клубом Орлюк В.О. 
З словами подяки  виступила учасник війни Подопригора О. В. та побажала всім присутнім міцного здоров’я, добра, радості, довголіття, миру та злагоди. 
1 жовтня провідали на дому ветеранів, поспілкувалися з ними про їхнє життя та запропонували свою допомогу бібліотекарі села Куяльник. 
А в селі Коси в цей день відбулась година спілкування з людьми похилого віку під назвою «Віддай людині крихітку себе – за це душа поповнюється світлом». Бібліотекар Діана Брадул привітала усіх зі святом, побажала здоров'я, довгих років життя та почастувала стареньких пирогом та чаєм. 
Напередодні, на території Бочманівського Будинку культури був проведений концерт для людей похилого віку "Срібло волосся, золото серця", який підготували та провели  працівники Будинку культури Олійник Людмила, Лукащук Яна та сільський бібліотекар Чиканчі Ксенія. Активними учасниками заходу стали школярі, які співали пісні, танцювали, розповідали вірші. Зі святом стареньких привітала і голова Бочманівської сільради Тетяна Буга. 

Запросили гостей на годину спілкування «Подаруй надію людям» і бібліотекарі центральної бібліотеки села Липецьке Інга Урсул та Лариса Димпул, звернувшись до ветеранів зі слова шани та подяки, побажаннями здоров'я та довголіття. Старенькі, в свою чергу, пригощалися солодощами та розповідали про свою долю, згадували прожите життя, роки важкої праці та щасливі миті сімейного щастя. 
2 жовтня літніх людей зібрав сільський клуб  Малого Фонтану, щоб привітати їх зі святом. Завідувачка бібліотекою Ірина Дмитрієва та завідувачка клубом Ірина Попенко підготували літературно-музичну композицію "Серце забуте обігрійте добром", порадували гостей піснями, запропонували веселі вікторини та майстерно виконані гуморески Павла Глазового. Запрошені гості охоче згадували минуле, співали улюблені народні пісні.
4 жовтня бібліотекар села Борщі Іванкова Наталія запропонувала літнім мешканцям  літературно-музичний вечір "Плин часу, на мить зупинись!", під час якого пенсіонерів привітали голова сільради Правенко В. П., голова комітету ветеранів Осадчій Ф. М. та діти. В залі звучали музичні вітання та панувала тепла  атмосфера свята.
Літні люди – це наше минуле і дуже важливо не залишати їх на самоті, бути чуйними у ставленні до них, зігріти старість добротою, турботою,  теплим словом.

Немає коментарів:

Дописати коментар