понеділок, 30 листопада 2015 р.

Богдан Сушинський на ювілеї "Аркадійського Клубу" Котовщини


30 листопада центральна районна бібліотека зустрічала широко відомого в Україні та за її межами письменника, журналіста, вченого Богдана Івановича Сушинського. Богдан Іванович – член Національної Спілки письменників України та Національної Спілки журналістів, президент Аркадійського літературного клубу, академік міжнародної Академії наук, освіти, промисловості та мистецтв при ЮНЕСКО. Він – автор більше ста восьмидесяти творів, які перекладені  п'ятнадцятьма мовами світу.

При районній бібліотеці створений авторський фонд Богдана Сушинського, який налічує вже понад сотню документів  і регулярно поповнюється книжковими новинками від автора.
Відкрила захід директор ЦБС Котовського району Світлана Дюгаєва. Вона наголосила, що сьогоднішня зустріч присвячена десятиліттю створення в місті Котовську філії Аркадійського літературного клубу, яку очолює місцева поетеса Людмила Шиманська, і надала їй слово.

Людмила Миколаївна розповіла про історію створення клубу, творчі здобутки його членів, літературні досягнення…
За особистий творчий внесок у розвиток культури району та популяризацію художнього слова на Котовщини Людмила Миколаївна була нагороджена почесною грамотою відділу культури райдержадміністрації, яку урочисто вручила начальник відділу Ольга Шапран.
Богдан Іванович також особисто привітав Людмилу Миколаївну з літературним ювілеєм клубу та подарував нову книгу з власним автографом.
Вже традиційно на чергову зустріч з читачами Богдан Сушинський привіз до авторського фонду бібліотеки сім книжок  з останнього творчого доробку: історичний роман «Шабля, освячена Римом», гостросюжетні воєнно-пригодницькі романи з серії «Секретний фарватер» «Золото Роммеля» та «Киммерийский закат», військово-пригодницький роман з серії «Военные приключения» «Флотская богиня», трилогію «Двое посреди океана» та історичні есе «Славетні жінки стародавньої України»,   «Балта: взгляд из глубины веков» та як завжди, цікаво і 
захоплююче презентував їх для присутніх.

Зустріч відвідав голова Котовської райдержадміністрації Едуард Доценко, який щиро подякував письменника за його патріотичні твори, невтомну популяризацію історії України,  її яскравих сторінок – українського козацтва, відомих особистостей країни, які творили націю, серед країн світу та побажав подальших літературних успіхів  і  доробків на шляху прославлення України та її народу.


Присутні на заході прихильники творчості автора: працівники культури району, місцеві поети: Олександр Корембліт, Григорій Колесов, Ірина Львова, Валентина Присяжна, Ніна Крутцева, Тетяна Прохоренкова як завжди, опинилися під величезним впливом краси й сили художнього слова, ораторського мистецтва, великої ерудованості Богдана Сушинського, а на прощання побажали авторові здоров'я, нових творчих злетів та наснаги.


Немає коментарів:

Дописати коментар