понеділок, 21 грудня 2015 р.

Дива відбуваються там, де в них вірять, або Святий Миколай мандрує Котовщиною





В народі кажуть, що взимку скільки днів, стільки й свят. І одним з найбажаніших і найулюбленіших для дітей є свято Святого Миколая.
Напередодні 19 грудня для дітей України має завітати святий Миколай і покласти під подушки або в чобітки миколайчики – приємні подарунки від доброго святого за гарну поведінку протягом року.


Щоб розширити знання дітей про життя святого Миколая та на його прикладі виховувати у читачів доброту, чуйність, гуманність та милосердя, у бібліотеках Котовського району пройшли різноманітні масові заходи – святкові ранки, народознавчі години, уроки духовності, розважально-ігрові програми.

Розпочали низку цих заходів бібліотеки сіл Малий Фонтан та Новоселівка. Завідувачка Малофонтанською бібліотекою Ірина Дмитрієва «перевтілилась» в справжнього Святого Миколая і разом з вчителями місцевої школи організувала для дітей велике свято «Святий Миколай, до діток завітай!», подарувавши дітям безліч щасливих посмішок та довгоочікуваних подарунків.  
 
Новоселівська сільська бібліотека відкрила двері для наймолодших читачів, запросивши їх на урок духовності «Святий Миколай на порозі», під час якого завідувачка бібліотекою Олена Швець розповіла дітям легенди про Святителя Миколая, який завжди допомагав бідним і нужденним і все своє життя роздавав милостиню, захищав нещасних.
 

Бібліотекар запропонувала дітям напередодні свята написати свої побажання і кинути в "Скриньку бажань", сподіваючись на те, що в ніч на 19 грудня до кожного прийде святий Миколай і покладе під подушку подарунок. Наприкінці свята бібліотекар пригостила дітей солодощами і побажала їм вчитись у святого бути добрими, щедрими, милосердними.

18 грудня бібліотекарі села Нестоїта Наталія Стопчанська та Тамара Гребонос підготували для дітей годину доброти до Дня святого Миколая  «До нас крокує Миколай». Бібліотекарі розказали дітям про Миколая, що з малих років дивував усіх своєю добротою учив творити добро: «Коли ти робиш добро, то нехай твоя правиця  не відає, що робить лівиця».
«Хто ж він, той святий Миколай, гість з неба, на якого так чекають діти?» - розповіла вихованцям дитячого садка на народознавчій годині "Я чекаю Миколая" бібліотекар села Гонората Світлана Якубовська. Дітки почули цікаву легенду про Святого Миколая та стали учасниками театралізованого дійства. Справжній вибух щастя та радості був у дітлахів, коли бібліотекар дістала торбинку з подарунками, яку для них залишив Миколай, подорожуючи нашою Котовщиною.

Бібліотека станції Борщі запросила до себе   учнів  Борщівської школи № 2 на народознавчу годину «Зима прийшла – свята привела».  Завідувачка бібліотекою Ганна Трояновська розповіла дітям про значення зимових свят, про  Миколая Чудотворця з яким діти «мандрували» світом, переглядаючи слайд-презентацію



Кульмінацією бібліотечних заходів стала участь бібліотекарів районної дитячої бібліотеки в районному ярмарку до Дня Святого Миколая.  На дитячому майданчику панували дитячий гомін, сміх та творча атмосфера. Кожен з учасників поспішав написати свою мрію на долонці, щоб повісити її на "Святкову ялинку побажань"

  



Бібліотекарі Тетяна Токаренко, Олена Зінченко, Марія Лунга та Неля Сліпенчук не встигали змінювати чисті плакати для конкурсу малюнків "Мій сніговик - найкращий", розкладати паперові стаканчики для «Башні бажань», зачитувати захоплюючі питання вікторин, загадувати зимові загадки та роздавати невеличкі дарунки.



Всі ці заходи допомогли діткам повірити в те, що дива відбуваються там, де в них вірять, адже Чудотворець приносить більший дар, ніж забави і солодощі, він несе добро і милосердя, вселяє в маленькі серця любов до ближніх, відкриває світ знань, нагадує про традиції рідного народу.

Немає коментарів:

Дописати коментар