понеділок, 14 грудня 2015 р.

Вічна пам'ять і шана тим, хто переміг смертоносний атом



Сьогодні в Україні День пам'яті -  День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. 14 грудня - дата в календарі й історії нашої країни , що приурочена до дня  закінчення будівництва саркофагу  над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС. 



До цієї дати в Котовській районній бібліотеці пройшла година пошани «Героям ліквідаторам – шана і честь!», під час якої були презентовані художньо-документальні виставки: «Незамовкаючі дзвони людської пам’яті» та "Чорнобиль не має минулого". 

Година пошани розпочалась з огляду виставки-панорами краєзнавчого відділу «Незамовкаючі дзвони людської пам’яті», на якій були представлені портрети ліквідаторів - наших земляків,  фото їх нагородження, розповіді про їх життя, газетні матеріали, тощо. Бібліотекар Надія Балабан зупинилась на долях мешканців Котовщини, які захистили Україну від невидимого страшного ворога, подарувавши життя без радіації мільйонам співвітчизників.


Майже тридцять років спливли від часу тієї трагедії, багато з учасників ліквідації вже не має в живих, але ми  пам’ятаємо їх подвиг і щиро вдячні за самовідданість та самопожертву.
Виставка в читацькій залі  "Чорнобиль не має минулого" знайомить читачів з тематичною літературою та кращими художніми творами, присвяченими тим страшним подіям квітня 1986 року, мужнім та самовідданим пожежникам, військовим, водіям, медикам та всім, хто був учасником ліквідації аварії.
Низький Вам уклін за мужність і героїзм та силу духу, проявлені при подоланні наслідків аварії. Вічна пам'ять і шана тим, чиє життя обірвав смертоносний атом.
  

В Інтернет-центрі бібліотеки села Гонората бібліотекар Світлана Якубовська провела годину мужності "Позбав Чорнобильського лиха народи всі та грішних нас". До бібліотеки завітали учні місцевої школи. Діти завмерли, слухаючи розповідь про Чорнобильську аварію та героїзм простих людей, які ліквідували її наслідки. Світлана Кирилівна продемонструвала дітям  веб-презентацію "Ціна життя". Дивлячись на екран монітора, хтось із дітей тихенько промовив: " Господи, ім було лише 26"... 

14 грудня Куяльницька сільська бібліотека провела годину пам'яті "Чорнобиль не відходить в минуле", де  була презентована книжкова виставка та цикл розповідей про учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській  АЕС. Бібліотекарі продемонстрували фотографії та відео  з аварії в Чорнобилі. Присутні були вражені героїзмом ліквідаторів, що жертвували собою заради інших.

Подібний захід відбувся і в бібліотеці станції Борщі. Він розпочався з веб - презентація "Світ про Чорнобиль пам'ятає". Учні Борщівської ЗОШ №2 переглянули відео та послухали цікаву розповідь бібліотекаря Ганни Трояновської про страшне лихо, яке схвилювало весь світ. 
Чорнобильська трагедія - це не тільки біль України, але ще й урок, який ми повинні пам*ятати все життя.

Немає коментарів:

Дописати коментар