пʼятницю, 4 грудня 2015 р.

Історію пишуть люди




Що може бути кращим подарунком для бібліотеки? Звісно - це книги. А якщо книги з автографом автора - то це справжній подарунок долі. Можна сказати, що доля нам всміхається, бо в нашому краєзнавчому відділі автографів вже чимало: від маститих письменників 20-го століття Михайла Стельмаха, Олеся Гончара, Валентина Катаєва, Едуарда Багрицького, Богдана Сушинського до молодих авторів сучасної української літератури Макса Кідрука, літераторів Одещини. 
 




Нещодавно до центральної районної бібліотеки завітав депутат обласної ради Душейко Валентин Пилипович з таким книжковим дарунком. Мова йде про 13-титомне видання «Шлях до відродження», яке охоплює значний та важливий період історії української нації та базується на правдивій біографічно-документальній основі.  

Автором видання є Левко Лук’яненко - видатний діяч українського національного руху, народний депутат України, письменник, автор «Акту про Незалежність України», Герой України. Видання з автографом: «Доля нації залежить від рівня національної свідомості», «Котовській центральній районній бібліотеці на допомогу читачам у вивченні історії боротьби за волю України», - саме такі слова та побажання автора написані власноруч у першому томі видання. 

Валентин Пилипович також  передав бібліотеці документальний фільм «Левко Лук’яненко. Покликаний бути символом», і запропонував присутнім користувачам читацької зали переглянути його негайно. Ця 53–хвилинна біографічна стрічка відтворює найважливіші віхи життя героя, але  через призму його життя знайомить з історію становлення української національної свідомості. Як відомо, без історії,  без минулого - немає сьогодення, без сьогодення – немає майбутнього. Історію пишуть люди.

Немає коментарів:

Дописати коментар