пʼятницю, 4 грудня 2015 р.

Тримайтесь - ми поруч із вами!


Благословення всім від долі і від Бога
І віри в себе, в світло, добрі мрії.




3 грудня у всьому світі відзначають Міжнародний день інвалідів. Ця подія - символічне нагадування про наш обов’язок перед людьми, яких доля позбавила повноцінного здоров’я. Кожен з них потребує особливої уваги, турботи та підтримки. І не тільки держава має дбати про цих людей - кожен з нас повинен глибоко усвідомлювати, наскільки важлива їм наша підтримка.
   


 


В ці дні в бібліотеках  району проходять заходи, які виховують добро і милосердя, турботливе ставлення до людей з обмеженими фізичними можливостями. 
Так, бібліотекарями Липецької центральної бібліотеки  провели для учнів місцевої школи урок доброти "Твори добро, бо ти - людина".  Бібліотекарі розповіли про історію створення Міжнародного Дня інвалідів та закликали дітей допомагати цим людям, бо вони також є повноцінними членами суспільства.


В селі Малий Фонтан в рамках години милосердя "Подивіться на нас - ми такі як і ви" голова сільської ради Сергій Рудик, бібліотекар Ірина Дмитрієва, зав. клубом Ірина Попенко та учні 7 класу малофонтанської школи Шевченко М. і Калантай К.  провідали  людей-інвалідів свого села. З подарунками, віршами та сердечними побажаннями здоров'я, терпіння та родинного затишку всі намагалися донести до цих людей частинку свого тепла. 


Цього ж дня зустрічали в своїх оселях гостей і люди із особливими можливостями, які мешкають в селі Гидирим.  Бібліотекар Василиса Полуденна та зав. клубом О. Смілянська  разом з головою сільської ради Сергієм Рудиком та командою "тимурівців" Гидеримської ЗОШ І-ІІІ ст. під керівництвом вчителя історії Бородкіна К.В. дарували подарунки інвалідам, вітали їх віршами, пропонували свою допомогу і підтримку.


Працівники бібліотеки та Будинку культури села Бочманівка підготували для інвалідів села невеличкий концерт під назвою "Повір у себе" та завітали з ним до Катерини Сидорівни Матвєєвої, а бібліотекарі Куяльницької бібліотеки в рамках години доброти "Відчини серце для доброти" відвідали Осадчу Тетяну Михайлівну, принесли їй книжки та поспілкувалися.


 


Обслуговування книгою на дому читачів, які мають вади здоров’я і не спроможні самостійно відвідувати бібліотеку, є одним із важливих напрямків роботи бібліотек нашого району. Кожного четверга в рамках "Бібліотечного патронату" бібліотекарі відвідують на дому літніх читачів та інвалідів, приносять книжки та газети та просто намагаються поділитися з ними своїм теплом, увагою, добрим словом. 
 

За першим позовом своїх читачів  готова відвідати завідувачка бібліотекою селища Борщі Ганна Трояновська, бо вона щиро поважає людей, що люблять читати і готова в любий час приєднати їх до когорти своїх читачів. 
Тримайтеся - ми поруч з вами!

Немає коментарів:

Дописати коментар