пʼятницю, 12 лютого 2016 р.

Нехай світом править лише кохання!





В центральній районній бібліотеці до Дня Святого Валентина відбувся літературно- поетичний вечір «Все починається з любові» для студентів І та ІІ курсу Котовського медичного училища.

За більше двох тисяч років нашої ери мільярди закоханих, геніїв і поетів, великих вчених і філософів не знайшли визначення слову Любов. І, мабуть, ніколи не знайдуть, нехай навіть самі правильні науково-точні словники світу шукатимуть.

Тому, що любов не підкоряється  строгим рамкам, це вікове і вічне почуття. Про це розповіли присутнім ведучі заходу бібліотекарі Олена Попова та Людмила Лук’янчук, загострюючи увагу студентів на дуже зворушливих історіях про любов поетів: Франчески Петрарки до Прекрасної Лаури, Юрія Лермонтова до Вареньки Лопухіної, Миколи Гумильова до Ганни Ахматової, Володимира Маяковського до Тетяни Яковлевої. 

Поетичний настрій вечора про кохання підтримала юна поетеса села Гонората, студентка Одеського національного університету ім. І. Мечнікова - Анастасія Паскаль, яка зачитала свої ліричні вірші про кохання та подарувала бібліотеці три примірники першої авторської збірки "Небо", що нещодавно вийшла в світ.
Поетичну естафету продовжили студенти I та II курсу, зачитавши улюблені вірші Ганни Ахматової та Роберта Рождественського.


Кульмінацією вечора стала розважальна програма "Сходинки любові", проведена бібліотекарем Надією Балабан, де студенти продемонстрували свою ерудованість в літературних вікторинах, прийняли участь в конкурсі "Намалюй портрет своєї коханої та коханого", в музичних конкурсах. 

Бурхливі оплески однолітків викликало виконання студентами II курсу  Владиславом Покотило та Дашою Гребонос бардової пісні і авторської мелодії у супроводі піаніно.
І, звичайно, нікого не залишила байдужим яскрава, насичена, цікава книжкова виставка "BOOK LOVE STORY", з якої неперевершеними історіями кохання ділилися найвідоміші автори світу. 

Крім цікавих книжок та зворушливих фотографій, виставка була оздоблена макетами червоних сердець, на яких кожен із студентів мав змогу залишити на стікері  свої мрії про ідеального коханого.
Вечір супроводжувався мультимедійними матеріалами, підготовленими бібліотекарем Інтернет-центру Інною Вербицькою, - яскравою презентацією "Нехай світом править лише кохання" та фрагментами документальних відео сюжетів про реальні історії кохання, які вразили світ. 

Бібліотекар запросила студентів і до омріяного "Трамваю кохання", який зупинявся на різних зупинках закоханих: "Провулок першої симпатії", "Алея першого кохання", "Бульвар мрій",  "Площа побачення". Помандрувавши уявним трамвайчиком, студенти з романтичним настроєм зупинилися на "Вулиці очікування", де будуть чекати на перше омріяне кохання, що здатне зробити людину чистішою, кращою, сильнішою.

Немає коментарів:

Дописати коментар