пʼятницю, 11 березня 2016 р.

"Мені, мій Боже, на землі подай любов, сердечний рай"




Любов є життєдайний вогонь у душі людини.
І все, що створено людиною під впливом
цього божественного почуття, 
відзначено печаттю життя і поезії.
  Т.Шевченко


10 березня в центральній районній бібліотеці відбувся літературно - поетичний вечір "Мені, мій Боже,  на землі подай любов, сердечний рай",  присвячений 202 річниці з дня народження Тараса  Григоровича  Шевченко для студентів медичного училища.
Будучи емоційною та чуттєвою натурою Тарас Шевченко, як і кожний поет, неодноразово закохувався. Але зла доля переслідувала його все життя, позбавляючи щастя в шлюбі, в любові про яку мріяв.

Тема любові Тараса Григоровича Шевченка є деякою спробою подальшого прочинення дверей до складної і своєрідної душі поета, і саме для молодіжної аудиторії бажали відкрити ці двері бібліотекарі. Ведучі заходу  Олена Попова І  Людмила Лук’янчук зупинилися більш детально у своїй розповіді на  трьох любовних захопленнях Шевченка - музах великого поета - Варварі Рєпніної, Марії Максимович та Ликері Полусмакової.  




Бібліотекарі впевнені, що відкриваючи в Кобзареві все більше земного, людяного, люди дедалі більше осягають його святість та геніальність і наближаються  до пізнання філософії впливу Тараса Шевченка на долю України.


Вся розповідь супроводжувалася яскравою, змістовною презентацією «Тарасові музи», яку підготувала для заходу бібліотекар Інтернет – центру Інна Вербицька. А буктрейлер на поему «Катерина» викликав бажання у присутніх ще раз перечитати знамениту поему. 



Особливе пожвавлення серед молоді спричинило приєднання до онлайн – марафону «По всій Україні звучать Шевченкові слова», де хлопці та дівчата не тільки мали змогу почути поезії Кобзаря від учасників з різних областей України, а й зачитати  власні улюблені вірші Тараса Шевченка. 






Поетичний настрій вечора про кохання в житті поета надихнув присутніх в залі студентів і вони залюбки долучилися до заходу активно обговорюючи почуте.






Зустріч завершилась презентацією книжкової виставки «Єднаємо душі словом Кобзаря. Молодь залишала бібліотеку в ліричному настрою і з "Кобзарем" у руках, а чи не цього ми прагнули?

Немає коментарів:

Дописати коментар