четвер, 17 березня 2016 р.

Уроки англійської в бібліотеках


З кожним роком дедалі більше людей вивчають англійську мову - мову міжнародного спілкуван­ня. Англійська мова слугує мовою спілкування у ділових справах, у аеропортах, вокзалах, магазині та ін. Знання англійської мови необхідні при роботі з комп'ютером та при користуванні Інтернетом, що містить інформацію про знання всього світу. Знання англійської мови відкривають для нас вікно у новий світ - світ іншої культури.



Бібліотеки України мають чималий потенціал для популяризації вивчення та сприяння підвищенню рівня володіння англійською мовою для громади. 
В цьому році бібліотеки пропонують громаді корисні електронні та книжкові ресурси,  створюють умови для занять, організують розмовні групи та гуртки. 








Радує,  що ми можемо запропонувати книжки на англійській мові не тільки дорослим, а й  надати можливість дітям ознайомитися з улюбленими  книжками  на рідній мові авторів. 
16 березня бібліотекарі Липецької центральної бібліотеки для учнів 6-го класу презентували книжкову виставку "Улюблені книжки англійською мовою" для даної категорії читачів, де поруч з книгами на рідній мові були запропоновані ці самі книги на англійській мові. 


Після презентації, бібліотекарі запропонували дітям читати книжки на мові оригіналу, щоб краще її опанувати. Родзинкою заходу стала гра  «Сад – город», де учасники змагалися, хто більше назве фруктів та овочів англійською мовою.



Бібліотекар села Куяльник Марія Каназірська запросила читачів бібліотеки на відеоурок "Вивчаємо англійську в бібліотеці", під час якого зупинилась  на значенні володіння англійською мовою для подальшого успішного життя в сучасному світі.

Немає коментарів:

Дописати коментар