вівторок, 29 березня 2016 р.

З книгою дружити - в світі любо жити


Тиждень дитячої та юнацької книги крокує районом, запрошуючи малечу та молодь у неосяжний всесвіт цікавих книг.
25 березня у Малофонтанській бібліотеці пройшов дитячий ранок "З книгою дружити - в світі любо жити".  Бібліотекар надала дітям багато корисної інформації, розповіла про першу бібліотеку в Україні. Дітям було цікаво дізнатися про виникнення першої друкованої книги, про те, через який великий путь проходить книга, щоб потрапити їм до рук. 



Маленькі читачі активно підключилися до заходу - читали вірші про книгу, пригадували прислів'я та приказки. Цікаво пройшла вікторина "З якої казки". Учасники заходу радували бібліотекаря своїм розумом та кмітливістю, знаннями книг, а головне -  бажанням пізнавати нове.


Бібліотекар Куяльницької бібліотеки Марія Каназірська запросила учнів місцевої школи на поетичну мандрівку, присвячену 135-річчю видатної української поетеси, авторці багатьох віршів для дітей, Марійці Підгірянці. "Марійка Підгірянка - мій ідеал" - таку назву мав захід, під час якого присутні познайомилися з біографією та творчістю поетеси, залюбки читали  її вірші. 


На екскурсію до бібліотеки села Стара Кульна "Ласкаво просимо до Країни Читалії" завітали першокласники місцевої школи, "Зоологічною стежкою" мандрували п'ятикласники Липецької школи, в літературних іграх-вікторинах "Казки на всі смаки" та "Країна книжкова - країна казкова" взяли участь дітлахи сіл Бочманівка та Нестоїта. 




28 березня в Куяльницькій сільській бібліотеці  в рамках   тижня дитячої та юнацької книги бібліотекарем була оформлена та презентована книжкова виставка "Щоб усе знати, треба багато читати"







Багатий на цікаві та змістовні заходи Тиждень книги набирає обертів. Попереду дітей району чекають нові літературні зустрічі та книжкові іменини. 

Немає коментарів:

Дописати коментар