пʼятницю, 25 березня 2016 р.

Тиждень з Оксаною "Ми хочемо, щоб наші діти були книгами зігріті".



Кожного року навесні традиційно до читачів бібліотеки селища Борщі приходить Свято Книги. Це свято має назву - Всеукраїнський тиждень дитячої та юнацької книги. 
У маленькій сільській бібліотеці з 21 - 25 березня  проходять різноманітні та цікаві заходи для малих читачів під загальною назвою "Ми хочемо, щоб наші діти були книгами зігріті".


У перший день тижня, 21 березня, діти завітали на екскурсію до бібліотеки "З книгами ми дружимо, живемо - не тужимо", де бібліотекар Оксана Перебітюк ознайомила з дитячою літературою, яка знаходиться в бібліотеці, розповіла, як належить поводитись з книгами. Наприкінці заходу діти переглянули презентацію "Як з'явилися книги та бібліотека".


22 березня в бібліотека зібрала юних читачів на конкурс малюнку "Ми малюємо книгу". Дітям було запропоновано намалювати героїв своїх улюблених книг. Свої малюнки маленькі читачі створювали у супроводі пісень про бібліотеку, з неабияким задоволенням  переглянули запропонований бібліотекарем мультфільм.  Усі малюнки вийшли гарні та цікаві, а всі учасники конкурсу отримали солодощі.

23 березня, на третій день Тижня книги, на читачів селища чекала літературна вікторина "Упізнай літературного героя". Діти поринули у захоплюючий світ пригод та казок. Бібліотекар  читала дітям уривки з казок, а потім діти за прочитаним уривком з народної казки відгадували її назву та називали улюблених героїв. Наприкінці заходу діти були запрошені до рухливої гри,  в якій  із задоволенням виконували завдання, запропоновані бібліотекарем.
24 березня в  четвертий день дитячого читання,  був проведений  захід "Ці книги знають все на світі" у формі бібліотечних мандрів, бібліотекар оформила книжкову виставку "Пізнай світ через книгу". Уявна подорож проходила по островам, кожний із яких уособлював один вид довідкових видань. Діти з інтересом сприймали інформацію про різноманітні додаткові джерела знань (словники, довідники, енциклопедії), активно брали участь у роботі з ними. Для доступності інформації дітям матеріал надавався у вигляді презентації. 


Після заходу діти виявили великий інтерес до довідкової літератури та запам'ятали, для того, щоб отримати допомогу від літератури такого напрямку, треба вміти правильно нею користуватися. 

Останій день Тижня дитячої та юнацької книги - 25 березня став підсумковим та самим привабливим для дітей. Захоплююча гра "Веселка книжкових сторінок" виявила не тільки самих активних та ерудованих, а й подарувала букет справжніх дитячих неповторних емоцій: радість, захоплення, поповнення багажу знань та заслужену винагороду. 



Діти охоче відгадували загадки, згадували прислів'я та приказки про книгу, а також переглянули мультфільм. За цей час вони почерпнули багато нової і цікавої інформації, розважались і веселились за що отримали маленькі сувеніри. 
Тиждень видався цікавим та привабливим! Бібліотекарю не прийдеться сумувати і надалі, бо відвідувачі не збираються робити перерву у читанні.

Немає коментарів:

Дописати коментар