середа, 9 березня 2016 р.

Єднаймо душі словом Кобзаря



 
Є імена, що увібрали  в себе живу душу народу, стали часткою його життя. Таким імям  стало для нас імя  Тараса  Григоровича Шевченка, чия поезія ось вже багато років викликає в людях почуття гордості і захоплення своєю красою і народною мудрістю. В день народження Тараса Шевченка в бібліотеках Котовщини розпочались «Шевченківські березини» - тиждень масових заходів, присвячених 202-ій річниці з дня народження поета.


Відкрила тиждень літературна година "Єднаймо душі словом Кобзаря" в бібліотеці станції Борщі. Під час заходу користувачі бібліотеки ознайомилися із життям і творчістю Шевченка, з його неоціненним внеском у культурну спадщину України. Діти читали уривки з віршів поета, переглянули слайди з біографії Тараса Шевченка.
Завідуюча бібліотекою Ганна Трояновська провела огляд книжкової виставки-коло "Шевченко на порозі вічності".

Літературна година «Шевченкове слово у серці моєму» зібрала читачів в Нестоїтській бібліотеці. Під час заходу для читачів пройшла презентація книжкової виставки «Світлиця Шевченкового заповіту», голосні читання «І гремить Заповіту безсмертного спів…»,  підведені підсумки конкурсу дитячого малюнку до улюблених творів Тараса Шевченка «Кобзареві герої очима дітей». 



Переможцям конкурсу була надана честь сфотографуватися зі своїми малюнками біля стели Тарасу Шевченку 9 березня, в день народження Великого Кобзаря.

9 березня літературна світлиця Малофонтанської сільської бібліотеки гостинно відчинила свої двері для шанувальників творчості Тараса Шевченка. Бібліотекар Ірина Дмитрієва та завідуюча клубом Ірина Попенко розповіли про значення творчості Великого Кобзаря для кожного українця та нашого народу. Діти прочитали уривки із своіх улюблених творів та мали змогу познайомитися з книжковою виставкою "Скарби бесмертного Кобзаря," яку презентувала бібліотекар.


В цей же день в Гидеримській сільській бібліотеці відбулось літературне читання "Стежками Тарасової долі", присвячене дню народженню Т.Г Шевченка.  В заході приймали участь учні 7-8 класів місцевої школи. Бібліотекар Василиса Полуденна  розповіла про життя і творчість Кобзаря, а діти прочитали вірші поета,  які припали їм до душі. 

До 202 річниці з дня народження Т.Г. Шевченка у Липецькій центральній бібліотеці пройшов цикл бібліотечних заходів "Шлях до Кобзаря", який включав в себе  літературні вікторини, презентацію книжкової виставки "Безсмертний пророк України", голосні читання. На це свято бібліотекарі запросили учнів 5 класу, які залюбки прийняли участь у заході.



9 березня в Куяльницькій сільській бібліотеці відбувся літературний вечір "Шляхами великої долі". Бібліотекарі розповіли про нелегкий шлях до слави великого українського творця Тараса Григоровича Шевченко, а також оформили і презентували книжну виставку "Співець чарівної країни". В кінці вечора всі бажаючі виступили зі своїми улюбленими віршами Кобзаря.
З метою показати значимість постаті Кобзаря для всього людства, віддати шану велету України - Т.Г.Шевченку, пройшла і літературно-музична композиція
"У Шевченковій світлиці" в Гоноратській бібліотеці. Для учнів 6-8 класів бібліотекар Світлана Якубовська презентувала викладку літератури "Шляхами великої долі", на якій представлені книги з маловідомими фактами  життя Кобзаря. Діти з задоволення переглянули веб-презентацію "Пам'ятники Т.Г.Шевченку".
Минають віки, стираються надписи на камені, тліють книги, але слово Шевченка - житиме вічно.

Немає коментарів:

Дописати коментар