середа, 9 березня 2016 р.

Жіночий силует на тлі історії

 
Березень. Разом із весною прийшло чудове свято - Міжнародний жіночий день (англ. International Women's Day) - свято жіноцтва. В різних країнах ставлення до цього свята різне, оскільки різним є ставлення й до жінки взагалі. У нашій країні це свято  традиційно стало святом весни, любові, краси та надії — всього того, що уособлює в собі жінка. В бібліотечних закладах до жіночого свята проходять різноманітні заходи: презентації книжкових виставок, свята, конкурси, акції...


Приємно, що в ці дні в нашому районі проходить щорічний конкурс "Жінка року", на якому відзначають кращих за професією у різних галузях. Цьогорічний конкурс  відбувся 4 березня. В номінації "Культура і мистецтво" перемогу  одержала заступник директора ЦБС Котовського району Бензар Людмила Іванівна, гідно представив професійне бібліотечне жіноцтво.



До жіночого свята центральна районна бібліотека підготувала стилізовану  виставку– інсталяцію «Жіночий силует на тлі історії», де зібрані унікальні книжкові видання про жінок України, які залишили свій слід в історії нашої країни та є видатними особистостями  сучасності.


Напередодні свята в Куяльницькій бібліотеці була проведена конкурсна програма "Ну-мо, дівчата" серед учениць 8-го класу. Дві дівочі команди змагалися за право називатись кращими господинями та довести, що кожна жінка є справжньою актрисою.  

До 8 березня у Малофонтанському дитячому садку пройшло свято мам "Моя матуся - найкраща в світі", яке підготували вихователі дитячого садка разом з бібліотекарем Малофонтанськоі бібліотеки Іриною Дмитрієвою. Рідним мамам та дбайливим бабусям дітки подарували зворушливі пісні та вірші. А в ігровій конкурсній програмі малеча доводила своїм батькам, що вони - найкращі.



Літературно-музичні композиції до 8 Березня пройшли в клубах сіл Малий Фонтан та Борщі. Вони були проведені працівниками клубів та бібліотекарями. У Малофонтанському клубі захід мав назву "Жіноча доля, вишита нитками",
 


а в селі Борщі - "Жінка, пісня, любов". Обидва святкові заходу зібрали сільську громаду, поздоровили всіх жінок із святом, подарували  добрий настрій, пісні та натхнення.


В ці березневі дні майже в кожному закладі культури, будь то бібліотека, чи клуб, віддавали данину любові й захоплення тим, до кого ми звертаємося в радості і печалі - нашим бабусям, матерям, сестрам - берегиням нашого роду та відомим славетним жінкам України.

Немає коментарів:

Дописати коментар