вівторок, 19 квітня 2016 р.

"З Україною в серці" крокуємо районом


30 березня в Котовському районі до 25-ої річниці Незалежності України стартував районний кросинг "Свята земля серпанку і калини" в рамках районної культурно-мистецької акції "З Україною в серці", який триватиме до 24 серпня 2016 року і ставить за мету - привернути увагу молоді до славетної історії України, пробудити почуття патріотизму і гордості за Батьківщину, виховати національну свідомість і гідність, дбайливе ставлення до своєї культури, мови та традицій.

Районний кросинг пройде по всім сільським радам і на районному святі «Незалежна моя Батьківщина»  в серпні місяці кожний бажаючий буде мати змогу познайомитися з пам’ятним альбомом, який зафіксує яскраві миттєвості культурно-мистецької акції Котовщини.
Організатори районного  кросингу:  відділ культури районної  державної адміністрації, сільські ради, районний центр культури і дозвілля, централізована бібліотечна система Котовського району.

Відкриття кросингу відбулось в Будинку культури села Липецьке за участю заступника голови районної державної адміністрації Тетяни Костюк, заступника голови районної ради Олександра Карауша, начальника відділу культури райдержадміністрації Ольги Шапран,  депутатів райради  та громади села.
ЦБС  презентувала  книжкову виставку-інсталяцію «Це моя Україна, це моя Батьківщина», яка є однією із складових ланок кросингу і детально відкриває сторінки історичного шляху України. 
Виставка складається з трьох основних розділів: "України сива давнина", де представлені книги по історії нашої України; "На шляху до незалежності", де висвітлюється основні миттєвості шляху до незалежності; "Патріотизм - код нації", який знайомить з  українцями, що від сивої давнини до сучасності прославляли нашу землю та боронили її від ворогів; "З народного напившись джерела", який розкриває світ український традицій, звичаїв, обрядів. Книги органічно співіснують з домотканими рушниками, вишитими серветками та іншими українськими оберегами.

9 квітня кросинг приймала громада села Качурівка. Презентацію районної виставки-інсталяції майстерно провела для своєї громади сільський бібліотекар Катерина Гоцуленко, доповнивши інсталяцію предметами старовини: прялкою, домотканим килимом, свіжовипеченою домашньою хлібиною, як символом гостинності українського народу та виробами народно-прикладного мистецтва майстрів села.
 

18 квітня районний кросинг і виставку зустрічала громада села Коси. Бібліотекар краєзнавчого відділу центральної районної бібліотеки Надія Балабан презентувала жителям села літературу з виставки "Це моя Україна, це моя Батьківщина", зупинившись на книжкових новинках. 


Другою частиною кросингу є концертна програма "З Україною в серці" від районного центру культури та дозвілля і сільських аматорів. І літературне слово, і українська душевна пісня створюють атмосферу справжньої гордості за талановиту, горду, нескорену Україну.



Районний кросинг, як символічний потяг, який вирушив 30 березня з села Липецьке, залишає в кожному селі інформаційний вагончик, наповненому героїчною історією нашої країни і славетними миттєвостями сьогодення. 

Немає коментарів:

Дописати коментар