пʼятницю, 29 липня 2016 р.

Літні зустрічи селян в бібліотеках району

                                                                                       місячник добра та милосердя
В бібліотеках району тривають масові заходи для людей похилого віку в рамках місячника «У душах людських хай палає тепло, людське милосердя хай творить добро!». 
Так, на цій неділі,  завідуюча Новоселівською сільською бібліотекою Олена Швець гостинно приймала людей, знаних кулінарів села, в яких за плечима поважний вік. Зустріч  "Господині на замітку» була присвячена секретам кулінаріі, садівництва, городництва. Сезон заготівель на зиму у самому розпалі. Присутні на заході господині радо поділилися рецептами вишуканих страв, власними секретами консервування, які дозволять зробити сімейний раціон в холодну пору року різноманітним і корисним.


В свою чергу бібліотекар ознайомила і запропонувала своїм гостям цікаві рубрики з бібліотечних періодичних видань: "Городнику", "Домашня ферма", «Корисно знати", "Меню сезона", "Наші кулінарні традиції" та зупинилася на огляді тематичної рубрики "Аптечка" на клумбі".



Олена Швець розповіла про рослини в саду, які можуть не тільки нас тішити своїм цвітінням, але й  бути корисними для здоров'я і значно заощадити кошти на ліки. По закінчення бесіди бібліотекар побажала всім гарних врожаїв і пригостила духмяним травяним чаєм за бабусиним рецептом та незатійливими солодощами.




Подібна зустріч відбулась і в центральній бібліотеці села Липецьке. 28 липня, в День пам’яті святого рівноапостольного князя Володимира – Хрестителя Русі та День хрещення Київської Русі – України – релігійного і національного свята, завідуюча бібліотекою Інга Урсул запросила своїх найактивніших читачів  у гості та провела обзори книжкових виставок: "ХРЕЩЕННЯ РУСІ-УКРАЇНИ" та виставки - інсталяції "Смачні поради».  

Усі запрошенні із задоволенням прослухали історію хрещення Володимира, який подібно до Апостола Павла, пізнавши свою духовну неміч (був уражений сліпотою) приготувався до великого таїнства відродження. У 988 році Володимир охрестився і  був названий Василієм. За легендою, при виході з купелі, він прозрів душевними й тілесними очима і з надміром радості вигукнув: «Тепер я пізнав правдивого Бога!».Так почалося хрещення Київської Русі



Не менш цікавою виявилася і презентація виставки "Смачні поради", яка спонукала учасників до обміну рецептами та детальному знайомству з представленою на виставці літературою.

Цього ж дня в бібліотеці села Чубівка пройшло невеличке свято сімейного альбому "Від щирого серця". Присутні прийшли на захід з сімейними альбомами та цінними для родини фотографіями, а де хто з портретами, дбайливо загорнутими в рушничок. Говорячі про цінності родини, сімї, доброти та милосердя, учасниці посиденьок, постійно зверталися до своїх фото, ніби ілюструючи свою нехитру життєву розповідь, життєвий досвід , життєву мить...



Що Ваші роки й руки кожну мить
Свою любов і працю віддавали
Землі і людям... тож від нас прийміть
Все найдорожче, все, чого не мали:
Земний уклін всім Вам - такими словами привітали людей поважного віку юні читачі бібліотеки Каріна Гоманюк та Яна Пархомова, помічниці бібліотекаря Неоніли Яницької. Свято пройшло в щирій, доброзичливій атмосфері з солодощами та запашним чаєм. Ніхто не поспішав залишати затишні стіни сільської бібліотеки. Відпочили не  тільки тілом, а й душею.
29 липня  у бібліотеці села  Липецьке (2ч.) селяни зібрались на годину - спілкування "Нехай комусь тепліше стане від наших добрих, гарних слів." Бібліотекар Людмила Лунгул розповіла про щоденні, на перший погляд, непомітні справи, які несуть в собі цілющий заряд доброти і роблять нас більш  доброзичливими, ввічливішими та уважнішими один до одного і - здоровішими! З цікавістю, присутні ознайомилися і з книжковою викладкою "Здоров'є - це скарб людини." Літні зустрічі в сільських бібліотеках дають можливість відволіктись селянам на деякий час від щоденної тяжкої праці і цікаво та корисно провести його в живому невимушеному спілкуванні.

Немає коментарів:

Дописати коментар