четвер, 25 серпня 2016 р.

Рідна земля дарує натхнення


21 серпня   в центральній районній бібліотеці відбулась велика прем’єра колективної збірки промінців "Променисті рядки".
Презентація книги проходила в рамках заходу, прсвяченого 25-річчю Незалежності України «Під вільним сонцем Україна  велична розмаєм цвіте».  









На зустріч з’їхалися гості з усього району: поети і письменники, вчителі-філологи і краєзнавці, бібліотекарі і завзяті шанувальники літературного слова з  бібліотечного салону «Бестселер».




Сучасна українська  література ХХІ відбулася! Про це з впевненістю можна говорити вже  сьогодні. Вона дуже самобутня і різноманітна. В її творах відображені суперечливі і складні процеси. Про сучасних авторів та українські бестселери сьогодення розповіли присутнім ведучі заходу Олена Попова і Людмила Лук'янчук. 









Дуже докладно бібліотекарі зупинились на літературному житті нашого краю, освітивши в своїй розповіді віхи становлення і розвитку наших місцевих літературних об'єднань. 



За роки Незалежності талановиті автори Подільщини (Котовщини)  встигли піднятися на гідний рівень: хтось із них випустив власні книги, хтось активно друкувався в збірках і на шпальтах місцевої газети, хтось покоряв олімпи всеукраїнських та обласних літературних конкурсів...

Автори краю стали відомими у великому колі читачів прекрасними, карбованими класичними віршами, з глибинним підходом до обраної теми і щедрою мудрістю зрілої освіченості.
Вихід нового колективного збірника віршів «Променисті рядки», п'ятого за рахунком в літературному  об'єднанні "Промінь", став справжнім святом для кожного з присутніх на заході.


Керівник літоб’єднання Валентина Прохода привітала присутніх з такою значущою подією в культурному житті району і міста і висловила надію, що 20-річчя існування "Променя" промінці зустрінуть новою, більш форматною, розширеною збіркою, залучивши до складу і молодих поетів краю.


Вчителі  шкіл району приєдналися до привітання  і вказали на велике значення  місцевої поезії у патріотичному вихованні: любові до рідного краю, гордості за талановитих земляків, небайдужості до питань, які вони піднімають у своїй громадянській ліриці.


Про необхідність подальшої тісної співпраці  поетів з  бібліотекарями та освітянами району говорила у своєму звернені і директор ЦБС Світлана Дюгаєва,  запропонувавши всім присутнім підтримати акцію "Жива книга" і проїхати з творчими зустрічами селами нашого району. 



Тому, що краще за автора ніхто не донесе мелодію вірша, народжену власним серцем та не передасть щирість погляду автора - його біль, радість, натхнення…



На протязі всього святкового заходу  автори декламували вірші з нової збірки. Виступи Олександра Корембліта, Григорія Колесова, Генадія  Якушева,  Людмили Гожі, Степана Черноволюка, Валентини Сучкової, Ірини Львової, Михайла Нізовцова, Ніни Крутцевої,



Віктора Яковенко та інших, різними  за віком, за освітою, за манерами , але об’єднаними любов’ю до поезії, заворожували присутніх глибиною піднятих тем.


Від імені вдячних читачів виступила Тетяна Прохоренкова, яка побажала поетам подальших творчих успіхів і наснаги. Як педагог з великим стажем роботи, вона окремо відзначила професійну майстерність Валентини Проходи, відмітивши влучно підібрані назву збірки, дизайн обкладинки та розташування матеріалу.



Приємним моментом для бібліотекарів і вчителів району стали щирі дарунки від авторів "Променя" з авторськими написами: збірки поезії «Дарую вам сонце», «Вогонь Голокосту», «Дев'ятий вал сміху» від Олександра Корембліта.  



І звичайно, до фонду бібліотек району попала і сама книга-іменинниця «Променисті рядки». 
Рідна земля дарує натхнення. Наш краєзнавчий фонд поповнився новими виданнями! Ми чекаємо прихильників поетичного слова в бібліотеках!


Немає коментарів:

Дописати коментар