вівторок, 30 серпня 2016 р.

Незвичайний гість районної бібліотеки.



Нещодавно наша держава Україна відзначила 25 років своєї  Незалежності…В нелегкій боротьбі з економічними, політичними, воєнними негараздами наш народ крокує до побудови  демократичного суспільства, що не може не викликати щирий інтерес всіх верств населення в різних куточках світу. Гостями нашої бібліотеки вже були сирійці, італьянці, поляки.


29 серпня  до нашої бібліотеки завітав незвичайний гість – волонтер-бібліотекар, студент зі Сполучених Штатів Америки Джейван Гаммер, який щиро цікавиться життям пересічних українців, стародавніми традиціями  та звичаями нашої країни..









В вільний від навчання час Джейван працює в бібліотеці, тому в першу чергу виявив бажання відвідати сучасний український заклад. Він завітав до Подільської центральної районної бібліотеки разом з  дівчиною, з якою познайомився по Інтернету, активно спілкується та опановує російську мову. Таке спілкування допомагає і дівчині удосконалити свою англійську. 



Джейван з цікавістю ознайомився з   структурою нашої бібліотеки, графіком роботи, бібліотечними послугами , роботою Інтернет – центру, англомовними виданнями абонементу, засіданнями клубу "English speaking club", зустрічами в центрі  європейської інформації.





Особливу увагу  американець проявив до краєзнавчого відділу бібліотеки. Бібліотекар  кпаєзнавчого відділу Надія Балабан розповіла йому історію нашого краю, зупинилась на основних історичних подіях  сучасності, продемонструвала  краєзнавчі та народознавчі надбання бібліотечного міні-музею.
В щирому захваті  студент розглядав старовинні предмети побуту і знаряддя праці, цікавився роботою механічної прядки, плетеними постолами, слухав  про кобзарів та лірників Подільщини, милувався вишитими рушниками та серветками, картинами, вишитими кольоровими стрічками…
Ну і, як звичайний хлопець його віку, приділив увагу експонатам часів  другої світової війни: розглядав каски, штик-ніж, револьвер, тощо…На пам’ять про відвідини нашої бібліотеки Джейван робив селфі, щоб поділитися враженнями з друзями і не відмовив нам у невеличкій фотосесії.

Немає коментарів:

Дописати коментар