вівторок, 14 лютого 2017 р.

Світ, створений з любові





День Святого Валентина - дуже ніжне й добре свято, день в який люди відкрито говорять про найбільш прекрасне в світі почуття - про любов. 14 лютого, в цей  холодний зимовий день на душі стає тепло як ніколи, а повітря заполоняють відчуття щастя і романтики.



Крім того день всіх закоханих - чудовий спосіб показати свою любов та турботу, здивувати дорогу тобі людину, а також подарувати чудову книгу про кохання, тому що цей день є ще й Міжнародним днем дарування книжок.


Атмосферою любові, поезії і музики в День всіх закоханих була сповнена читацька зала центральної районної бібліотеки, де зібралась молодь на свято «Усі ми прагнемо любові».  Ведучу заходу, молоді бібліотекарі Ольга Волкунович та Інна Вербицька запропонували сучасну креативну програму з відеорепортажами про святкування Дня Святого Валентина в різних країнах світу. 

Бібліотекарі запросили юнаків та дівчат, студентів Подільського медичного училища, помандрувати уявним «Трамвайчиком кохання», зупиняючись на «Провулку першої симпатії», «Алеї першого кохання», «Бульварі мрій», «Площі побачення» та «Вулиці очікування» і розповідаючи на кожній зупинці зворушливу історію кохання непересічних людей: художників, фотографів, поетів…


Про одвічну силу кохання, яка долає усі перешкоди та надає силу вижити на лінію вогню, зачитала власні вірші студентка Марина Лозанова.



Але справжній «бум» у молоді викликала продумана розважально-ігрова програма, створена бібліотекарями на основі популярної телевізійної гри «Хто зверху?». Конкурс «Вгадай пару закоханих за слайдами на великому екрані» заставив юнаків та дівчат пригадати головних героїв класиків любовної світової літератури та кіно. 


Учасники конкурсу «Вгадай пісню» намагались жестами та рухами підказати своїй команді пісню Світлани Лободи «Твои глаза» та Потапа і Насті «Непара».    

Багато сміху, влучних коментарів та оплесків викликав конкурс «Хто я?», де за питаннями треба було здогадатись, в образі якого кіногероя  - Шрека чи Мерилін Монро - представ перед командою її учасник.



Конкурс «Бліц» супроводжував таймер, бо учасники за одну хвилину  потрібні були дати правильну відповідь на 10 лаконічних питань, а конкурс «Склади слово» потребував не тільки швидко відповісти на питання, а й швидко орієнтуватись у просторі, щоб скласти слово, поставивши свою літеру на правильне місце.



Після підбиття підсумків конкурсної програми та вручення подарунків бібліотекарі запросили всіх бажаючих освідчитись у коханні до книги за допомогою  арт-колажу «Я люблю книгу, тому що…» та зробити селфі-фото "Гарячі серця" на згадку про свято.


Святковий вечір «Світ, створений з любові» зібрав молодь і в клубі станції Борщі. Захід був проведений завідувачкою  бібліотекою Ганною Трояновьскою, завідувачами клубами сільради Наталією Іванковою та Валентином Орлюком та за підтримки голови Борщівської сільради Валентини Правенко.


Під час вечора всі охочі мали можливість висловити свої побажання, подарувати один одному «валентинку» з вітанням, прийняти участь у різноманітних конкурсах та змаганнях, отримавши у подарунок солодощі. 
Відмітили День Святого Валентина і учасники літературного салону "Бестселер", що діє при центральній районній бібліотеці. Чотири Валентини, чотири відомі в нашому районі поетеси Валентина Присяжна, Валентина Мельниченко, Валентина Сучкова та Валентина Барсукова підготували з нагоди свята  "живу книгу" під назвою "Со времен Святого Валентина до наших дней", поділившись з присутніми авторськими віршами про любов. 



Зі вступним словом до присутніх звернулись бібліотекарі Олена Попова та Людмила Поросятковська. У виконанні Валентини Присяжної прозвучали ліричні пісні про кохання. Іван Янчевський від імені усіх чоловіків, учасників "Бестселеру" привітав чарівних жінок зі святом



Урочистим моментом заходу стало нагородження Почесними грамотами райвідділу культури Валентини Мельниченко та Валентини Барсукової за особистий творчий внесок у розвиток життя краю,  які вручила директор ЦБС Світлана Дюгаєва   з найкращими побажаннями у цей святковий день.





Обидва заходи пройшли у веселому та піднесеному настрої. Хотілося б, щоб цей день не закінчувався і допоміг всім людям знайти своє єдине кохання.

Немає коментарів:

Дописати коментар