понеділок, 20 лютого 2017 р.

Правовий бібліомікс "Підлітку про його права"



Правовий бібліомікс "Підлітку про його права" відбувся в центральній районній бібліотеці за ініціативи фахівців Подільського міськрайонного відділу пробації психолога Людмили Кучеренко та фахівця Інни Качковської, які привели до бібліотеки "складних" підлітків. 


З метою профілактики правопорушень, злочинності,  пропагування здорового способу життя,  розширення кругозору підлітків, підвищення рівня освіченості, духовного та інтелектуального розвитку бібліотека запропонувала для них цілу низку бібліотечних  заходів: екскурсію бібліотекою, перегляд відеороликів з серії "Підлітку про поліцію", а саме: "Тебе затримано за адміністративне правопорушення", "Це ти скоїв злочин? Зізнавайся!"

Захід проходив 20 лютого, в День вшанування Героїв Небесної Сотні, тому підліткам була запропонована і  година-реквієм  "Доторкнувшись до небес", підготовлена бібліотекарем краєзнавчого відділу Надією Балабан. В краєзнавчому відділі юнаки дізнались і про дату, яку незабаром буде святкувати вся наша область - 85-річчя створення Одеської області, про сучасних місцевих поетів, оглянули бібліотечний міні-музей з народознавчими та етнографічними експозиціями. 
Хочеться відмітити, що такі зустрічі на території бібліотеки проходять щорічно, і кожного року кількість таких підлітків зменшується, що не може не тішити. Особливо приємно, коли бібліотека залишає у молоді гарні враження. Ось і сьогодні, покидаючи заклад, хлопці поділилися, що відкрили для себе сучасну бібліотеку, з безкоштовним Інтернетом, з WI-FI зоною, цікавими заходами та розмаїттям літератури. Сподіваємось, що наступна зустріч з цими підлітками пройде в бібліотеці вже без супроводу представників юстиції, і молодь в подальшому буде активно використовувати своє право на отримання безкоштовної інформації.

Немає коментарів:

Дописати коментар