понеділок, 20 лютого 2017 р.

Небесній Сотні шана і молитви


 
Три роки віддаляють нас від події Революції Гідності - лютневих днів, коли кращі з кращих віддали своє життя за право жити у вільній державі. Народ назвав їх Небесною Сотнею - українців, які загинули в Києві на Майдані. Вони пішли у Вічність - за честь, за волю, за право бути Громадянином. З нагоди вшанування Героїв Небесної Сотні в бібліотеках Подільського району відбулись урочисті пам’ятні заходи.
20 лютого в центральній районній бібліотеці протягом дня проходить цикл заходів в рамках Дня пам'яті "Небесній Сотні шана і молитви".
0 10.00 День пам'яті відкрила година-реквієм "Доторкнувшись до небес", гостями якої стали  психолог Подільського міськрайонного відділу пробації Людмила Кучеренко, фахівець Інна Качковська та група підлітків. 
В 11.30 читачі центральної районної бібліотеки разом із працівниками бібліотеки стали учасниками презентації книги Марка Рудневича "Я з Небесної Сотні". 

Протягом дня всі бажаючі читачі та гості бібліотеки мають змогу дізнатись про новинки літератури даної тематики, познайомитись з оглядом книжкової виставки "Герої не вмирають: минуле та сьогодення" в краєзнавчому відділі (бібліотекар Надія Балабан), переглянути документальні фільми про лютневі події на Майдані та буктрейлер до книги Марка Рудневича в читацькій залі бібліотеки.


В бібліотеці селища Борщі пройшла патріотична година "У війні за Україну", під час якої бібліотекар Оксана Перебітюк разом з присутніми згадали події Революції Гідності, коли в центрі європейської столиці лилась кров і від куль снайперів гинули беззбройні протестувальники. Скорботну картину доповнювала ілюстрована виставка "Небесна Сотня - воїни Майдану". Захід завершився хвилиною мовчання та запаленням свічок пам'яті.


В бібліотеці селища Борщі відбулась година пам'яті "Небесна сотня - то в серцях вогонь, який палав за Україну". Запрошений до бібліотеки  історик Олександр Скуділо запропонував присутнім здійснити своєрідний історичний екскурс до подій Української Революції та  вшанувати пам'ять загиблих на Майдані. Сповненим емоціями став і перегляд відеофільму про незламних патріотів України, перших жертв майдану Сергія Нігояна, Михайла Жизневського, Романа Сеніна та Юрія Вербицького.
 

Герої Небесної Сотні відстояли національні інтереси та європейський вибір України, визначили цивілізаційний шлях для майбутніх поколінь, своєю непохитністю та самопожертвою заслужили шану та повагу  співвітчизників. Ідеалам Майдану та його Героям була присвячена година політичної свідомості "Вшануймо Героїв Небесної Сотні", підготовлена та проведена бібліотекарями Липецької центральної бібліотеки для учнів місцевої школи.


У бібліотеці села Малий Фонтан година пам'яті Небесної Сотні "У нашій пам'яті вони назавжди залишились". Присутні вшанували хвилиною мовчання загиблих на Майдані, запалили свічки пам'яті. Про події тих трагічних днів розповіла завідувачка бібліотекою Ірина Дмитрієва. Присутні ознайомились з книгою Марка Рудневича "Я з Небесної Сотні", книгою-реквіємом, книгою-посвятою учасникам Революції Гідності, які віддали найцінніше  - своє життя, та подивились відеоролик "Ангели Майдану".


Презентація книги Марка Рудневича «Я з Небесної Сотні» пройшла і в бібліотеці села Нестоїта. До заходу була оформлена книжкова виставка, присвячена Героям Небесної Сотні, та проведений тематичний огляд інформації за матеріалами періодичних видань. 

Запалили свічку пам'яті та вшанували загиблих Героїв Небесної Сотні хвилиною мовчання і в бібліотеці села Гидирим під час презентації книжкової виставки-вшанування "Безсмертним подвигом своїм вони прославили Вітчизну".
Герої Небесної Сотні своєю жертовністю показали, що наш український дух є незламним, а народ - нескореним. 
Світла пам’ять кожному, чиє життя обірвалося в серці української столиці, всім тим, хто не дожив кілька днів до весни.
Хай палають свічки пам’яті у наших серцях… 

Немає коментарів:

Дописати коментар