четвер, 30 березня 2017 р.

Сільські бібліотеки запрошують


23 березня бібліотека села Стара Кульна запросила маленьких читачів - учнів 1-4 класів місцевої школи - на День казок під назвою "Казка в гості завітала" в рамках Тижня дитячого та юнацького читання. Завідувачка бібліотекою Ганною Кабак запропонувала діткам цікаву літературну вікторину, веселі ігри та конкурси, презентацію книжкової виставки та огляд казкових новинок.

Найбільш веселим видався музичний конкурс на краще виконання пісень з улюблених мультфільмів та телевізійних казок, в якому прийняли участь не тільки усі діти, а й їхні вчителі: Тетяна Крива та Галина Цуркан, які разом із учнями завітали на свято. В бібліотечній залі було гамірно, весело та цікаво.
По закінченні заходу всі учасники отримали заохочувальні призи - цукерки та солодощі - за виявлену ерудицію, кмітливість, сміливість та винахідливість.

В бібліотеці села Чубівка 28 березня зібрались дорослі читачі, щоб поспілкуватись за "круглим столом" під назвою "Поради доброго господаря". Бібліотекар Неллі Яніцька запропонувала обговорити тему ведення домашнього господарства, яка хвилює кожного з присутніх. За "круглим столом" були підняті питання вибору якісного насіння, традиційних та нових методів посіву, термінів висівання, сівозміни, ефективної боротьби зі шкідниками сільськогосподарських культур. 

Кожен із присутніх поділився своїм досвідом щодо відбору сортового насіння, підбору добрив до відповідного грунту та тривалого зберігання овочевих та плодових культур.
Бібліотекар ознайомила господарів з літературою даної тематики, яка наявна в бібліотеці. І бібліотекар, і читачі отримали від заходу багато корисного досвіду, а наприкінці побажали один  одному гарних врожаїв та повну комору.

Немає коментарів:

Дописати коментар