четвер, 30 березня 2017 р.

"Джерело": уроки віршування




29 березня в центральній районній бібліотеці відбулося засідання літературного клубу «Джерело». Тема чергового засідання - «Вчимося писати вірші». Керівник поетичного гуртка Людмила Гожа запропонувала присутнім переглянути слайд-презентацію, в якій було розкрито формули віршування, корисні рекомендації написання віршів та практичні поради щодо їх складання.

«Якщо ви претендуєте на більше, ніж складати вірші по нагоді - ви повинні бути хоч в чомусь не схожі на всіх інших поетів. Важливо знайти свої слова, свою мову, свою ритміку, своє оформлення або авторську манеру читання. Поезія тим і цінна, що неповторна. Не бійтеся експериментів, ігор зі словами, стилістикою, звукописом», - наголосила молодим поетам Людмила Андріївна.


Під час засідання молоді таланти мали змогу  перевірити свої знання в практичних іграх: «Вірші на замовлення», «Склади прислівя», «Добери риму» та цікавій вправі «Мозкова атака». Найактивнішими учасниками стали Зелінський Євгеній (с. Любомирка) та  Бреннікова Марія (с. Гидерим), їх підтримав вчитель гидеримської школи А. Даниленко.



Під час проведення засідання клубу «Джерело» бібліотекарі Інна Вербицька та Ольга Волкунович ознайомили присутніх з виставкою-подорожжю «Мрій! Читай! Мандруй!», розгорнутою в бібліотеці в рамках всеукраїнського проекту «Дисплей-кросинг» до Всесвітнього року розвитку сталого туризму.


Навчитися писати гарно вірші   є  лише один спосіб, який в усі епохи був популярний у великих поетів - читати, дуже багато читати і спостерігати. Тільки так можна навчитися відчувати музику поезії, тільки так можна збільшити словниковий запас, розширити свої пізнання поетичних прийомів, тільки так можна перейнятися духом творчості. При цьому читати потрібно і класиків,  і сучасників, і прославлених поетів, і починаючих…

Немає коментарів:

Дописати коментар