четвер, 15 червня 2017 р.

"Бібліотечне літо-2017" у розпалі



13 червня до бібліотеки села Малий Фонтан на екскурсію завітали вихованці молодшої і старшої групи дитячого садочка з вихователями і їхніми помічниками. Гостей привітно зустріли завідувачка бібліотекою Ірина Дмитрієва, яка майстерно перетворилась на казкарку Аріель, і завідувачка клубом Ірина Попенко, яка стала клоуном Кльопою. 






Дітки, переступивши поріг бібліотеки, опинилися в захваті від казкарки, клоуна і гарної книжкової виставки з казками та іграшками. Спочатку бібліотекар запросила всіх на відео-вікторину "Подорож до Країни Казок". Мандруючи на килимі-літаку уявними  горами, лісами, широкими морями, дітки потрапили в чарівну  країну казок. 



Вхід до Країни казок йшов через великі ворота, і щоб через них пройти, треба було виконати декілька завдань. Першим завданням було відгадати казку та перелічити її головних героїв. Другим завданням було відгадати по віршам і музичній композиції героїв улюблених мультфільмів і відомих усім поколінням читачів казок. 



Потім діти з Аріель і Кльопою танцювали під пісню "Ах казка, казка". Після запального танцю казкарка Аріель стала загадувала малечі загадки, а клоун Кльопа допомагав з відповідями. 



Далі бібліотекар дала діткам чарівну торбинку, в якій були різноманітні звірі, і щоб їх визволити дітям треба було по черзі діставати іграшку-тваринку і називати її. Потім бібліотекар представила книжкову виставку "Українські казки"


І нарешті всі пішли до парку, де грали в безліч веселих ігор. Наприкінці заходу діток пригостили цукерками. Вихователі були щиро вдячні працівникам бібліотеки і клубу за змістовний та цікавий захід та запросили їх частіше відвідувати дитячий садочок з книжками і розважальними програмами.


Цікава еко-екскурсія "Лікарські трави Поділля" пройшла на цьому тижні і в Гидеримський сільській бібліотеці. Завідувачка бібліотекою Василиса Полуденна разом з відвідувачами літнього шкільного табору "Сонечко" збирали цілющі трави рідного краю. 


Після екскурсії діти прийшли  до бібліотеки і за допомогою книг Ю. Єліна "Рослини наших лісів", М. Харченко "Лікарські рослини і їх застосування", Л. Панової "Степові рослини" з'ясовували, які рослини діти знайшли в рідних степах та познайомились з їх лікарськими властивостями. 


Потім бібліотекар для старших дівчат оголосила конкурс на кращий віночок здоров'я та краси "Хто вміє віночок вити, той вміє життя любити". Дівчата з цікавістю взялися до роботи. Найкращий віночок вийшов у учениці 7 класу Насті Продан, яка й зайняла перше місце. Але й всі інші роботи були кожна по-своєму гарні та отримали нагороди. 





Бібліотечне літо в  селі Борщі також  багате на  цікаві заходи, веселі ігри, яскраві виставки, незабутні знайомства   з  книжками,  розгадування  карколомних  загадок, декламування  складних   скоромовок, кольорові малюнками  на  асфальті "Ура, літо!"…



А ще воно надовго запам'ятається діткам  захопливими  прогулянками  по  лісу, театралізованими  знайомствами  з  новими  героями  цікавих  казок,  швидким розпізнаванням  кольорів  та іншими дитячими  веселощами з бібліотекарем Наталією Іванковою, яка кожен день дивує малечу чимось новеньким.


Немає коментарів:

Дописати коментар