понеділок, 26 червня 2017 р.

Італійська мелодрама "Казка казок" на бібліотечному екрані



26 червня о 10.00 в центральній районній бібліотеці в Пункті європейської інформації розпочався показ фільмів в рамках Фестивалю європейського кіно. Фестивальний тиждень відкрився італійською фентезійною мелодрамою «Казка казок» режисера Маттео Гарроне. 
Фільм «Казка казок» поставлений за мотивами збірки неаполітанських казок, записаних у XVI столітті Джамбатістою Базіле. Світова прем'єра фільму відбулася 14 травня 2015 року в рамках 68-го Каннського кінофестивалю, де він брав участь в основній конкурсній програмі.

В основу сюжету стрічки покладено три історії з сорока дев'яти вечорів Базіле зі збірки казок Джамбатісти Базіле: про бездітну королеву, яка відправила чоловіка на смерть, з'їла серце морського дракона й завагітніла, але спочатку перевірила їжу на незайманій служниці — народилися два однакові хлопчики, зачаття яких не потребувало батьків; про короля, який виростив у спальні гігантську блоху, а потім помилково видав доньку за велетня-людожера; про двох старих сестер, одна з яких загадково помолодшала і стала дружиною велелюбного короля.


Фільм нагороджений  кінопремією Канського кінофестивалю «Золота пальмова гілка» та кінопремією «Срібна стрічка».
Сліпа материнська любов, здатна на самопожертву, страшна батьківська помилка та щире каяття, прагнення до краси та молодості любою ціною - всі ці людські почуття та пороки автор вміло переплітає в одному фільмі. 



Емоції від перегляду фільму у користувачів бібліотеки були досить різноманітні: від захоплення до жаху, від співчуття героям до неприхованої огиди, але стрічка тримала у напрузі до самого кінця.



Немає коментарів:

Дописати коментар