вівторок, 6 червня 2017 р.

В районі стартувало "Бібліотечне літо"



У перший літній день в Україні, як у цілому світі, відзначають чудове і радісне свято - Міжнародний день захисту дітей -  прекрасне свято радості та надії. Адже саме в дітях ми хочемо бачити здійснення своїх мрій і сподівань. Діти - це майбутнє нашої держави, яке формується в сьогоденні. І саме в цей день бібліотеки нашого району розпочинають велику роботу в рамках щорічної бібліотечної програми «Діти+Книга=Веселе літо», запрошуючи дітей на цікаві та різноманітні масові заходи і в бібліотеках, і просто неба, на майданчиках літніх шкільних таборів.
 
1 червня велике та яскраве свято для дітей відбулось в селищі Борщі, в підготовці та проведенні якого приймали активну участь бібліотекарі Борщівської сільської ради Оксана Перебітюк, Наталія Іванкова та Ганна Трояновська. На свято завітали веселі клоуни Бім та Бом, які провели для дітей музично-розважальну програму на майданчику біля нового фонтану. Діти танцювали, пройшлись по "Казковим стежкам", грали в ігри та весело розважились.


Весело святкували цього дня День захисту дітей і маленькі мешканці Малого Фонтану, де вчителі спільно з завідувачкою сільською бібліотекою Іриною Дмитрієвою провели захоплюючу конкурсну програму. Діти скакали на скалках, їхали навипередки на самокатах, грали в сніжки, стрибали у мішках хто перший, грали в "Хто зайвий?", танцювали разом з усіма присутніми. Особливо  сподобалась усім інсценіровка казки «Рапунцель».
2 червня в Гидеримській бібліотеці відбулося свято під назвою "Хай сонцю і квітам  всміхаются діти", на який завітали діти з шкільного табору. Бібліотекар Василиса Полуденна разом з завідувачкою Будинком культури Олесею Смилянською підготували веселу та цікаву розважальну програму з літературними конкурсами, вікторинами та іграми "Казковими стежками", "Відгадай загадку", " Так чи Ні?", "Естафета-Конфета","Намалюй клоуна з заплющеними очима", "Міс Кулька". 



Дітей розважав клоун Тотошка (учень 5 класу Олександр Полуденний), якій дарував дітям веселий настрій. Не менш цікавим та багатим на учасників став і оголошений бібліотекарем конкурс малюнків «Цей світ – мій». Найактивніші учасники були нагороджені призами.


Цікавим та запальним заходом «Бібліотечного літа» стала гра-квест по книзі Миколи Носова «Пригоди Незнайки» в бібліотеці села Малий Фонтан.  У квесті взяли участь 2 команди:  "Незнайка" і "Шпунтик". В першому завданні дітям треба було відгадати як найбільше героїв даної книги, в другому  - скласти правильно пісню "В траве сидел кузнечик", у третьому діти відповідали на питання за сюжетом книги. 

 
А четвертий конкурс виявився художнім. Командири обох команд  малювали із закритими очима портрет Незнайки.
Далі треба було скласти пазли. І в кінці в бібліотеці заграв дитячий хор. Команди співали пісні, підіграваючи собі на ложках. Всі дуже весело провели час.
Проводячи такі заходи для дітей, ми хочемо, щоб всі пам’ятали, що любові і уваги до дітей ніколи не буває забагато. Дитинство має бути щасливим!

Немає коментарів:

Дописати коментар