суботу, 26 серпня 2017 р.

"Наша Україна - єдина родина, народу вільного земля"


До Дня незалежності 23 серпня в центральній районній бібліотеці пройшов захід з творчими людьми нашого району "Наша Україна - єдина родина, народу вільного земля". Велика увага на зустрічі була приділена темі державної символіки. 


Ведуча зустрічі Олена Попова поділилась з присутніми цікавими фактами про історію створення державної символіки: гімна, прапора, герба. 


Ольга Волкунович презентувала учасникам відеоролик, який бібліотекарі створили до Дня Незалежності "Нашого цвіту по всьому світу".  Він отримав гідну оцінку  на бібліотечному вечорі і мотивує до гордості за свою націю та її талановитих людей.


Поетична сторінка, як завжди була дуже насиченою та цікавою.Кожен з присутніх на заході поетів, зачитав свої улюблені вірші про Україну і про свою маленьку батьківщину.



Степан Черновалюк навіть заспівав гімн про рідне село Любомирку, чим викликав бурю овацій у своїх колег по перу. 




Поетеса з Новоселівки Валентина Мельниченко представила на розсуд друзям новий вірш "Славні жіночки - україночки", а Світлана Чернега зачитала улюблені патріотичні вірші.



Іван Янчевський зачитав вірші з свого доробку: "Виріс я на Україні","Місто Котовськ", " В праздник Ивана Купала". 





Григорій Колесов з села Клементеве, познайомив з новим віршем "Здесь родина моя" і проделакмував вірш "Котовский вокзал". 






Віктор Яковенко презентував новий вірш "Весна в Украине", який на днях з'явиться  на сторінках газети "Эхо недели". 



Молода поетеса Катерина Синько зачитала улюблені вірші , присвячені рідному місту "Осінь" та патріотичний вірш "Україна". 


І,  як завжди, сповнені  оптимізму і любові до життя  звучали вірші від Олександра Корембліта: "Не одолела меня старость" 










і вірш - набат "Стоп! Стоп! Стоп!, в якому автор протестує  проти масової здачі літератури на макулатуру. лейтмотивом вірша є ствердженгня, що нація повинна бути читаючою і розумною. Не час відмовлятися від книги.


Кожен з присутніх мав змогу висловити свої  думки та почути один одного.Такі зустрічі завжди проходять у теплій дружній атмосфері і проникненні любов'ю до рідної землі, до своєї країни.






Географія цих заходів радує, для творчих людей не має кілометрових перешкод. Їм цікаво в бібліотеці і вони прагнуть спілкування.


Немає коментарів:

Дописати коментар