суботу, 26 серпня 2017 р.

До Дня "синьо-жовтого"


Скільки на землі країн, стільки і прапорів. І всі вони різні: однокольорові, багатокольорові, з візерунками, смугами, зірками, хрестами тощо. Кожний знак або символ на прапорі має своє значення. Кожний прапор має свою історію.
Історію виникнення прапору України діти почули на історичній годині "Державний символ України - прапор", що пройшла  в Куяльницькій бібліотеці. Про синій і жовтий кольори, що є державними кольорами України, говорили і на заході в бібліотеці села Малий Фонтан.






Поєднання цих кольорів в українській символіці має давнє  походження і трактуватися може по-різному. Жов­тий — це колір безмежної хлібної ниви, золотої пшениці — символу миру й достатку, а також це колір сонця, без лагідних променів якого неможливе життя. Синій колір — це безхмарне синє небо, символ миру; це і чиста вода українських річок.  Учасники мали змогу передивитися Фільм Національної телерадіокомпанії України  До Дня "синьо-жовтого"( 2012 р) https://youtu.be/0UTX00-hmWI                                                   


Про офіційну  державну та народну символіку нашої Батьківщини дізналися юні борщани на святі "Мандрівка Батьківщиною"  Для  кожного  з нас Батьківщина - це Україна. Ми дуже  любим  весь наш  край  і любим  Україну, ії  лани, зелений  гай,  в саду рясну  калину.
Учасники заходу з великою  увагою слухали  народну  легенду  про державні символи України, розгадували загадки, читали  вірші  про народні рослини-символи. Народна символіка відображена і у  вишивках, і в гаптуванні, і в народній кераміці, і в килимарстві. Про все це діти дізналися, переглянувши пізнавальні картинки. Знайшовся час і для відпочинку: фізкультхвилинка супроводжувалася  мелодіями   з народних  пісень та  інтерактивними іграми. Бібліотекар Наталія Іванкова запропонувала дітям   відобразити  свої  почуття  від свята у малюнках. 

Немає коментарів:

Дописати коментар