пʼятницю, 11 серпня 2017 р.

Пригоди італійців в Подільську, або STORITELLING від волонтерів з Італії.



8 серпня в Пункті Європейської Інформації Подільської центральної районної бібліотеки відбулась зустріч  з надзвичайно  цікавими та емоційними італійськими волонтерами: Сімоном, Вітторіо та Даніелем.

Молоді люди вперше в своєму житті побували в райцентрі України. До цього вони відвідували тільки великі міста: Київ та Львів. Друзі приїхали з метою створення фільму про молодь України.

В Італії вони є волонтерами, що займаються проблемами біженців з Африки, організаторами культурно-масових заходів з адаптації  біженців в соціумі та приймають активну участь в проекті   StopFake. Проект є журналістською організацією, мета, якої верифікація інформації, посилення медіаграмотності   та боротьба за чітке відокремлення між журналістськими фактами і пропагандою. 




Головним спікером виступив на зустрічі Сімоне, який є доктором соціальних наук в Італії та досліджує молодіжні рухи. 




Його  промову дуже мотивувало прагнення українців більше дізнатися про Європу, європейські цінності, і він залюбки розповідав про свою країну, її історію, культуру та традиції.  Наприкінці заходу


Сімоне зауважив, що завжди намагається привезти  щось цікаве з країни, де він перебуває і донести, щось суто-італійське до слухачів, коли розповідає про свою Батьківщину. Такі взаємообміни краще ніж будь-які заходи зближують людей і стирають кордони між країнами. Молодь прагне до миру і дружби.


На протязі усього заходу італійці активно спілкувалися з молодими українськими волонтерами на англійській мові, брали інтерв'ю у хлопців та дарували всім сонячні посмішки. В юності майже всі вони були в скаутських організаціях, чим викликали дружню симпатію у слухачів залу.

Зустріч з італійцями у нашому Пункті Європейської Інформації вважаємо символічною, і ми дуже сподіваємось, що і надалі в пункті побувають європейці і з інших країн.












Бо ніяка форма роботи не замінить живого спілкування безпосередньо з носіями європейської культури, європейських цінностей..
  



Немає коментарів:

Дописати коментар