четвер, 10 серпня 2017 р.

"БУР talks"-2. Єднаємося задля якісних змін у суспільстві!



8 серпня в центральній районній бібліотеці було надзвичайно гамірно: українська мова  перепліталася з італійською, російською, англійською, навіть кримсько -татарською...



Молоді люди весело, дружньо та розкуто проводили "БУРtalks"-2. Насичена програма, надзвичайно цікаві гості, говіркі та харизматичні спікери, енергійні та талановиті керівники проектів - все це вражає, захоплює і викликає почуття гордості за нашу молодь, яка прагне змінити життя на краще своїми вчинками, знаннями, ентузіазмом та фантастичними ідеями.



Бібліотекарі були приємно вражені інтересом  юнаків та дівчат до бібліотечних виставок, книжкових полиць і до  новинок сучасної української літератури.




На протязі усього заходу можна було вихопити миттєвості, коли гості з цікавістю розглядали книги та завмирали біля книжкової шафи. 





Першим спікером зустрічі виступила координатор та засновник проекту "Краса рятує", львів'янка, студентка Української академії лідерства Ксенія Матусевич .Однією зі своїх місій її проект вбачає популяризацію українського. і ставить за мету показати красу української культури в гармонії із сучасністю шляхом фотосесій в національному вбранні.




"Краса" також займається організацією проектів, одним з яких є "За бії Цінності" "Всі зібрані гроші спрямовуються на організацію розважальних заходів для дітей, які перебувають у відділенні хіміотерапії Чорнобильській лікарні. "Краса Рятує"- проект, за допомогою якого не лише закарбовуються теплі спогади, він допомагає потребуючим верствам населення - впевнена Ксенія.


З великою зацікавленістю волонтери зустрічали засновника"КримSOS", українського журналіста, аналітика і консультанта з комунікацій в експертній компанії "Pro.mova" Аліма Алієва. "КримSOS" займається наданням допомоги вимушеним переселенцям з Криму і східних регіонів, а також, інформуванням про події в Криму і є виконавчим партнером Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН)






Журналіст на зустрічі презентував книгу "Незламний", яка нещодавно вийшла в серії "Гордість нації". Книжка побудована у формі діалогу з Мустафою Джемілєвим. 


Автори  широкими мазками малюють портрет сучасного національного лідера кримських татар.  Її презентації  вже відбулись  в Арсеналі міста Києва і на Книжковому форумі  у місті Львів.Вона написана Алієвим в соавторстві з головним редактором інтернет-видання "Українська правда" Севгіль Мусаєвою. 






Естафету виступу у Аліма прийняла журналіст Львівського радіо, організатор Львівського вуличного фестивалю «Кіт Ґаватовича» та його головний режисер Єва Якубовська. Єва є водночас режисером неформального театру «Склад 2.0» («Другий склад»), який функціонує з 2010 року у Львові.





За цей час актори поставили велику кількість успішних прем'єр. У виступі дівчина наголосила, що  вони не претендують на славу професійних театрів, а хочуть робити те, що їм подобається. Хочуть  бути щирими зі світом та відкритими для світу.
  
Журналістка поділилася основами акторської майстерності та зупинилась на організації фестивалів, пошуку спонсорів та важливості підтримки з боку влади. Емоційна, жива, харизматична дівчина підкорила всіх присутніх.



Завершували зустріч волонтери з Італії: Сімон, Вітторіо і Даніель. Головним спікером виступив Сімон, який є доктором соціальних наук в Італії і досліджує молодіжні рухи. Молоді люди вперше в своєму житті побували в райцентрі України. До цього вони відвідали Київ та Львів.
Друзі приїхали з метою створення фільму про молодь України. В Італії вони є волонтерами, що займаються проблемами біженців з Африки, організаторами культурно-масових заходів з адаптації  біженців в соціумі.  В юності майже всі були в скаутських організаціях, чим викликали дружню симпатію у слухачів залу.  





Сімон на англійській мові розповідав про враження від  Майдану України у 2014 році, коли він вперше відвідав нашу країну, і про те, що він активний учасник проекту StopFake в Італії. 
Проект є журналістською організацією, мета, якої верифікація інформації, посилення медіаграмотності   та боротьба за чітке відокремлення між журналістськими фактами і пропагандою.



І хоча, італійці не все розуміли, про що говорили учасники попередніх презентацій, слухали вони дуже уважно, розглядали залу, гортали книжки, спілкувалися з волонтерами БУРу на англійській мові і мові жестів, брали інтерв'ю у хлопців та дарували всім сонячні посмішки. 







Всі молоді люди в залі дуже активні, розумні і креативні. Всі вони прагнуть миру, єдності і дружби без кордонів.

Немає коментарів:

Дописати коментар