четвер, 26 жовтня 2017 р.

Німецька драма на екрані районної біблотеки



Останнім фільмом, який переглянули подільчани в центральній районній бібліотеці в рамках Фестивалю європейського кіно "Кіно проти корупції", став фільм німецького режисера Марка Бодера "Система".







Цей фільм - гостросюжетна драма про молодого злочинця Майка, 20-річного чарівного, але самотнього інтелігента. Він ділиться своїми думками тільки з найближчим другом і сусідом по квартирі Дастіном. Вони разом живуть в житловій забудові Ростока. Друзі курять марихуану на даху і там же сортують вкрадені речі. Майк зовсім не думає про майбутнє. 




Проте все міняється, коли його затримує Конрад Бем, господар будинку, який Майк намагався пограбувати. Харизматичний бізнесмен відкриває Майку новий світ, в якому панують представники світового лобі і колишні агенти держбезпеки НДР. 

Фільм яскраво демонструє, що корупція - це проблема не тільки для України, а й є проблемою на міжнародному рівні і притаманна і таким великим європейським країнам, як Німеччина. Створюючи подібні фільми, режисери висвітлюють цю проблему, що спонукає суспільство зупинитись, замислитись і діяти...

Немає коментарів:

Дописати коментар