вівторок, 21 листопада 2017 р.

Їм у віках судилося безсмертя



21 листопада вся Україна відзначає 4 річницю революції Гідності.  Чим була революція для кожного з нас? Кожен сприймає її по-своєму.  Але безперечно в першу чергу, Майдан став випробуванням на цінність особистості людини, виміром  її гідності.



20 листопада на вечір пам’яті «Їм у віках судилося безсмертя», присвячений цій даті, до центральної районної бібліотеки завітали студенти 2 курсу місцевого медичного училища. 



Бібліотекар краєзнавчого відділу  Надія Балабан пригадала   події, які передували революції Гідності та презентувала книжкову виставку «Одне святе є слово - Україна», де були представлені книги сучасних українських авторів. 






Бібліотекар наголосила що революція Гідності продовжується зараз на Сході країни, де кращі сини та доньки України захищають ії цілісність та незалежність, не шкодуючи власного життя.






Серед тих, хто заплатив найвищу ціну - наші земляки Володимир Ісадченко, Віталій Катішев, Олексанр Згуєвич, Микола Антипов, Віорел Лісник, Дмитро Рожков.


Бібліотекарі   Ольга Волкунович та Інна Вербицька підготували  і продемонстрували відеоролик «Революція Гідності: як це було?», де були продемонстровані всі етапи Євромайдану. 


Під  відому пісню «Пливе  кача» присутні вшанували хвилиною мовчання всіх, хто загинув на Майдані та зоні АТО, захищаючи незалежність і свободу України.


З нагоди річниці вшанування Героїв Небесної Сотні у Гидеримській бібліотеці-філії, була представлена виставка-спомин "Ви в  безсмерті навіки живі", яку підготувала бібліотекар Полуденна Василиса.  "Революція Гідності - згадаймо, як це було....", - такими словами почала свою розповідь бібліотекар, в якій розповіла присутнім про події зимових місяців 2013-2014 років, про 18-річних юнаків та дорослих чоловіків - Героїв України, котрі не жаліючи свого життя, виборювали свободу рідної землі.



А потім запропонувала учням ознайомитися з новою книгою Марії Матіос "Приватний щоденник майдан.. війна..", зачитавши вражаючі уривки з книги. Хвилиною мовчання та запаленням свічок присутні вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні та загиблих на Сході України земляків.



Бібліотекарі Липецької центральної бібліотеки запросили учнів 9-го класу Липецької середньої школи на історичну годину "Майдан. Україна. Шлях до свободи", під час якої провели огляд книжкової виставки "Пам'яті героїв Майдану".





На цьому заході учні вкотре почули імена своїх односельців-героїв, висловили свої думки про подвиг українських воїнів в наш час та хвилиною мовчання  вшанували пам'ять загиблих.





Революція відбулася не лише в політичному житті країни. Передусім, вона відбулася в свідомості людей. 



За словами Президента України Петра Порошенка «Україна - це територія гідності і свободи. Такими нас зробила не одна, а дві революції -  майдан 2004 року, який був святом свободи, і революція 2013 року, Революція Гідності. 









Це був надзвичайний іспит для України, коли українці продемонстрували свою європейськість, гідність, прагнення до свободи».
Народ мій є,
Народ мій завжди буде,

Ніхто не переможе мій народ!

Немає коментарів:

Дописати коментар