середу, 20 грудня 2017 р.

Ти до нас завітай, наш Святий Миколай




Легкою ходою крокує нашою землею добрий і щирий Святий Миколай. З нетерпінням зустрічі з ним чекає вся дітвора. В бібліотеках району теж готуються до свята.
19 грудня маленькі  першокласники  побували в районній дитячій бібліотеці на театралізованому заході «Ти до нас завітай, наш Святий Миколай».



Та прийшли вони  на бібліотечне свято не з пустими руками, а з подарунком - деревом, яке прикрасили  виготовленими самотужки  пташками-снігурами, бо саме снігури є символом приходу зими.
Від господині свята Анелії  Сліпенчук, дітлахи почули чудову зворушливу легенду про Святого  Миколая, 











а потім  подивились цікаву лялькову виставу: «Пригода під Новий рік» та зустрілися з вередливою Капосницею, яка підготувала їм  зимові загадки, казкові вікторини і різні капосні підвохи.
Натомість діти порадували  Господиню, Капосницю та всіх гостей зимовими, гарно підготовленими  віршами. 



Але  цього  року  Святий Миколай  не встиг потрапити на бібліотечне свято, але  передав    подарунки   для дітей  справжньою листоношею, бо він знав,  що всі діти, які зібралися у бібліотеці.  цілий рік були чемними, слухняними, гарно навчалися і допомагали дорослим.



Цього ж дня в Косовську школу до учнів 1-го класу завітали працівники культури: бібліотекар - Олена Дегтяренко, директор Будинку культури – Валентина Цигуй та художній керівник -  Світлана Крижанівська на  народознавче свято "Ой, хто, хто Миколая любить!" , яке вони підготували для дітлахів. 




На початку заходу Валентина Валентинівна разом з Оленою Олегівною розповіли школярам легенди про Святого Миколая, його дитячі роки та добрі діла. 





А потім на присутніх чекала розважальна програма з веселими іграми та пізнавальними вікторинами. Веселий настрій підсолодили солодощами від Святого Миколая.




Запросила дітей до себе і завідуюча Новоселівською сільською бібліотекою Олена Швець  на народознавчу годину "Всі чекають - виглядають Чудотворця Миколая", де  ознайомила дітей з образом Святого Миколая, розповіла чому саме 19 грудня ми маємо улюблене всіма свято.



Всі разом переглянули та обговорили відео "Легенди про Святого Миколая", під час якої діти дізнались про дитинство святого, про його добрі справи, щедрість та чуйність до оточуючих. 
Присутнім було запропоновано літературну гру "Прочитай прислів'я" що пов'язані з ім'ям Миколи Чудотворця та відгадати кросворд "Чого навчає Миколай?".




Найбільше дітям сподобалась гра "Як бути добрим". Наслідуючи щедрість Миколая завідуюча бібліотекою всіх учасників заходу пригостила солодощами та невеличкими подарунками, побажала  дітям веселих зимових свят і бути добрими, чемними і слухняними, щоб Святий Миколай не обійшов їхню оселю  щедрими гостинцями.



Немає коментарів:

Дописати коментар